Intézményesített rablás a behajtócégnél

0

Talán néhány kivételtől eltekintve a magyarországi követeléskezelő cégek szinte kizárólag törvényesített maffia módszereket alkalmaznak.
Elsőként, és ami a legfontosabb a követeléskezelő,behajtó cégek olyan tartozásokat akarnak behajtani, amely tartozásokat a hitelt folyósító már rég leirt veszteségbe.
Tudvalevő, hogy a legtöbb hitelintézet átfogó hitelbiztosítással rendelkezik az ilyen esetekre.
Tehát, ha egy hitelt adó nem kapja meg a szerződésben aláírt tőkét és annak kamatait, akkor egy erre szakosodott biztosítási keretszerződés alapján az őt ért veszteséget neki megtéríti neki egy biztosítókból álló szövetség.
Így senkinek ne legyen kétsége afelől, hogy a hitelfolyósítót kár éri.
Azt is tudni kell, hogy a bankok és hitelintézetek nem rendelkeznek olyan jogosítvánnyal mint amilyen a pénzügyi követelés.
Erre külön szakosodott cégek vannak.
Akik rendelkeznek elmaradt törlesztéssel vagy felmondott hitelszerződéssel, azok feltételezhetően biztos találkoztak már ilyennel.
Riportsorozatunk első részében még nem soroljuk fel őket.
Sok ilyen behajtó cég mőködik és húzzák le a maradék bőrt is az adósról.
Ezen cégek a jogszerűség mögé bújva, a már elévült tartozást is beakarják hajtani, úgy hogy a törzstőke többszörösét követelik vissza.
Ügyes trükköt használnak.
A már elévült tartozásokra egy közjegyzői fizetési meghagyást küldenek ki az adósnak.
Szerencsétlen adósunk, a felszólítást olvasva előbb összeszarja magát, majd rájön, hogy ez elévült és nem reagál semmit a levélre.
Persze ezek a mocskos cégek ebben bíznak, így a fizetési meghagyás 15 napon jogerőre emelkedik, ha az adós nem mond ellen a felszólításnak.
A jogerőre emelkedés után viszont egyből behajtható lesz a tartozás és annak többszörös kamatai.
Az ilyen behajtócégek úgy működnek, hogy egy hitelintézettel szerződést kötnek és azon ügyfelek tartozását átvállalják akik nem fizetnek a hitelfolyósító felé.
És itt álljunk meg egy szóra.
Senki ne képzelje, hogy ezek a behajtó cégek kifizetik az adós helyett a teljes tartozását és azt megpróbálják behajtani!
NEM!
Ez úgy történik, hogy egy csomagban több adós tartozását szinte fillérekért megveszik.
Miért is van ez így?
Azért, mert mint írtuk, a hitelfolyósító már a biztosítótól megkapta kártérítés címén a hitel tartozás fennmaradt részét, így a behajtócégnek átadott minden hitelforint már extra profit a hitelgazdának.

Hamarosan egy megtörtét esettel folytatjuk…