Ismét durvul a meleg: vasárnapig akár 39 fok is lehet

Ismét visszatér a kánikula – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Hétfőn többnyire derült, napos, csapadékmentes időre számíthatunk, ugyanakkor elsősorban délelőtt fátyolfelhők szűrhetik a napsütést. Mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között várható.

A hét közepén bedurvul a meleg

A jövő héten többfelé 35 Celsius-fok felett alakulnak a maximumok, érdemi csapadék továbbra sem várható – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből. Kedden és szerdán is többnyire derült, napos, csapadékmentes idő várható. A legalacsonyabb hőmérséklet hétfőn általában 9 és 14, kedden 10 és 18, szerdán 12 és 20 fok között alakul, de a hidegre hajlamos tájakon ennél több fokkal hidegebb, míg a vízpartokon, belvárosokban, magasabban fekvő részeken pár fokkal melegebb is lehet.

A csúcsértékek hétfőn 27 és 32, kedden 29 és 34, szerdán 32 és 37 fok között alakulnak. Csütörtökön a sok napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, azokból legfeljebb a Nyugat-Dunántúlon és az Északi-középhegységben alakulhat ki kevés helyen zápor, zivatar. A szél is megélénkül, többfelé megerősödik. A hajnali 15–24 fokról délutánra 33 és 38 fok közé melegszik fel a levegő.

Pénteken napos idő valószínű, csapadéknak kicsi az esélye. Hajnalban 15–23 fok várható, délutánra 30 és 35 fok közé melegszik a levegő.

Szombaton is napos időre van kilátás, csapadék nélkül. Helyenként élénk, erős lehet a légmozgás. A minimumok 14 és 23, a maximumok 31 és 37 fok között várhatók.

Vasárnap a sok napsütés mellett erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés, helyenként záporok, zivatarok is előfordulhatnak. A szél megélénkül, helyenként erős is lehet. A hőmérséklet hajnalban 16 és 24, délután 31 és 39 fok között várható.