Ismét jön a kánikula!

Elhagyja az országot a hidegfront, újabb hőhullám veszi kezdetét.

Ma már csak gyenge záporokra lehet számítani, leginkább a nyugati és az északkeleti országrészben − derül ki az Időkép előrejelzéséből.

Nagy területen megélénkül, a nyugati megyékben meg is erősödik a délies szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 34 fok között valószínű, ami késő estére 19 és 25 fok közé csökkenhet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) egyelőre nem adott ki figyelmeztető előrejelzést, ami azt jelenti, hogy nem várható a kritériumokat elérő, veszélyes időjárási jelenség.

Fronthatás nem várható, a melegedés hatására viszont enyhe melegfronti tünetek jelentkezhetnek. Reggel a kopásos jellegű ízületi bántalmakkal élőknél még felléphetnek tünetek, de napközben enyhülnek panaszaik. Ismét erősödik a nappali felmelegedés, így tompulhatnak reflexeink, bágyadtabbak és álmosabbak lehetünk nap közben. A szeles idő többeknél okozhat nyugtalanságot, fejfájást.

 

Hétfő:

Eleinte napos idő várható kevés gomoly- és fátyolfelhővel, azonban az északnyugati megyékben némileg több lehet a felhő, majd estefelé északon egyre nagyobb területen növekszik meg a felhőzet. Kora délután egy-egy zápor, zivatar már előfordulhat, majd estétől az ország északi felében elszórt jelleggel alakulhat ki további csapadék. Keleten a déli, délnyugati, északnyugaton az északnyugati szél lesz élénk. Zivatarban viharossá fokozódhat a légmozgás. A csúcshőmérséklet északnyugaton 26, 29, délkeleten 36, 38 fok körül valószínű.

 

Kedd:

Sok napsütésre számíthatunk gomoly-, illetve fátyolfelhőkkel, csak néhol lehet zápor, zivatar. Az északi, északnyugati szél többnyire mérsékelt marad. A hőmérséklet hajnalban 13 és 19, a délutáni órákban 28 és 33 fok között alakul.

 

Szerda:

A napsütés mellett időnként erőteljesebb gomolyfelhő-képződésre számíthatunk elszórtan záporesővel, zivatarral. Az északi, északnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. Zivatar térségében átmenetileg viharos lökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 34 fok között alakul.

 

Csütörtök:

Túlnyomóan napos időre számíthatunk, általában kevés gomoly-, illetve fátyolfelhővel. Legfeljebb egy-egy zápor fordulhat elő. Az északi szél időnként megélénkül. A hajnali 12, 19 fokról délutánra 26 és 31 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

 

Péntek:

Sok napsütés valószínű gomoly- és fátyolfelhőkkel. Csapadéknak kicsi az esélye. Az északi, északkeleti szél időnként megélénkül. A minimum-hőmérséklet 11 és 19, a maximum 26 és 32 fok között várható.