Ismét kiderült az igazság! (Részletek)

A koronavírus-járvány második hullámát már kevésbé sikeresen védte ki Magyarország, mint az elsőt. Ennek következtében pedig világviszonylatban is a legrosszabbak között szereplünk a lakosságarányos halálozásokat tekintve.

Orbán és a kormány kommunikációja is jelentős irányváltozáson ment keresztül a második hullámban. Szeptemberben, mikor még nem robbant be a vírus hazánkban, a miniszterelnök kijelentette:

“Nézze, szükség szerint, ugye, minden döntést a kormánynak kell meghoznia,

KÖVETKEZÉSKÉPPEN A FELELŐSSÉGET IS A KORMÁNYNAK KELL VISELNIE, LEGINKÁBB PERSZE NEKEM.

Ezt én vállalom is természetesen, mégiscsak ez a dolgom, mondhatnám, ezért kapom a fizetésemet”.

Azóta azonban elszabadult a járvány és már több mint tízezer magyar ember esett áldozatául a vírusnak, ennek megfelelően pedig a kormány kommunikációja is éles kanyart vett, a felelősséget már próbálják hárítani.

Orbán az ünnepek előtt, a Parlamentben vitázott az azonnali kérdések órájában az MSZP-s Gurmai Zitával, aki Orbán felelősségét firtatta. A miniszterelnök válaszul kijelentette, hogy

“HIÁBA PRÓBÁLJA TÁMADNI A KORMÁNYT, EBBEN AZ ÜGYBEN A KORMÁNYT SEMMILYEN FELELŐSSÉG NEM TERHELI”.

A kormány felelősségét előbb elismerő, majd azt letagadó miniszterelnök, pedig azóta folyamatosan a számok bűvészkedésével próbálja meg javítani a statisztikát. Az állami rádióban Orbán kijelentette:

“Meg tudjuk mondani, hogy egy-egy országban, így Magyarországon is mennyien haltak meg 2020-ban összesen. És azt is tudjuk, hogy mennyien haltak meg 2019-ben. És a kettő közötti különbséget kis korrekciókkal tekinthetjük úgy, az a Covid-áldozatoknak a száma.”

Ez a fajta adatközlés, azonban nem tükrözi a vírusfertőzésben elhunytak pontos számát, mivel az első beteget márciusban azonosították, a KSH adatai szerint pedig 2020 első két hónapjában 3431 fővel kevesebben hunytak el, mint 2019 azonos időszakában.

EZ A SZÁMÍTÁS TEHÁT TORZÍTJA A VALÓS ADATOKAT!

 

“Elég szerencsétlennek tartom, ha a miniszterelnök statisztikai vagy járványügyi szerepkörben tetszeleg.”

 

– mondta a volt egészségügyi miniszter, aki szerint a magyar lakosság egészségi állapota a pandémiától függetlenül is elég rossz.

 

“Ausztriában a fertőzöttek száma 20 százalékkal nagyobb, mint Magyarországon, ugyanakkor 30 százalékkal kisebb a halálozás, mint Magyarországon és alaposan meg kell vizsgálni, hogy mi ennek az oka.”

 

– nyilatkozta Kökény Mihály, volt egészségügyi miniszter az atv.hu közlése szerint.

Orbán több olyan országot is felsorolt, amelyeknél a hazai egészségügy szerinte jobban teljesít:

 

“A magyar egészségügy és általában a magyar állam olyan országoknál bizonyul eredményesebbnek, mint Belgium, Olaszország, Spanyolország, Nagy-Britannia, Egyesült Államok, Hollandia, Svédország, Franciaország.”

 

Ez azonban nem igaz!

Ha az összhalálozást nézzük, akkor az említett országok tényleg megelőznek minket, azonban lakosságarányosan Franciaország, Hollandia és Svédország is mögöttünk van.

VILÁGVISZONYLATBAN PEDIG MAGYARORSZÁG A 17. HELYET FOGLALJA EL AZ ELHALÁLOZÁST TEKINTVE!

Erre egyik kormányfő se lenne olyan büszke, mint amennyire Orbán.

 

“10 ezer magyar ember halt meg koronavírus járvány következtében. Ez a 10 ezer ember egy kisvárosnyi magyar ember, Kőszeg lakosságának megfelelő. Ez minden ezredik magyar ember, ez egy nemzeti tragédia, ilyenkor nem bűvészkedni kell a számokkal, hanem vállalni a felelősséget egy felelős miniszterelnöknek.”

 

– jelentette ki Lantos Gabriella.