Ismét kinyílt a csipája a KDNP-s megmondóemberkének – Gyurcsány, Gyurcsány…

0

Gyurcsányék alatt százezrek tengődtek segélyen értelmes munka és jövedelem nélkül, és az ellenzék az elmúlt kilenc évben csak támadta a kormány intézkedéseit – mondta Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője a kormánypártok véleményét ismertetve csütörtökön Budapesten.

A kormánypárti politikus a Fidesz és a KDNP támogatásról biztosította a kabinet döntését , miszerint a nyugdíjasok rezsiutalványa mellett a közfoglalkoztatottak egyszeri 54 ezer forintos pluszjuttatást kapnak még szeptemberben.

Nacsa Lőrinc hangsúlyozta: fontos, hogy ők is részesüljenek a gazdaság jó teljesítményéből és érezzék, hogy ők is megbecsült tagjai társadalomnak, és értékes munkát végeznek.

Felidézte: Gyurcsányék alatt százezrek tengődtek segélyen, értelmes munka és jövedelem nélkül. Gyurcsány és a szocialisták egymillió embert tettek munkanélkülivé, megalázó segélyeken tartottak életerős, dolgozni képes embereket, egész térségeket. Semmilyen kitörési lehetőséget nem biztosítottak az alacsony iskolázottságúaknak – fűzte hozzá.

A KDNP-s politikus rámutatott: ezzel totális mélyszegénységbe taszították őket, és elmélyítették a leszakadásukat is.

Kitért arra: Gyurcsányék a kezdetektől támadják a közfoglalkoztatást, elvennék még ezt a lehetőséget is az emberektől.

Emlékeztetetett: amikor a Fidesz-KDNP 2010-eben átvette a kormányzást, az egyik legfontosabb céljuk az volt, hogy segély helyett munkát adjanak ezeknek az embereknek. Ez mára sikerült, 2010 óta harmadára csökkent a munkanélküliség és 800 ezerrel többen dolgoznak – értékelt. A korábban segélyen tengődő emberek most reggel munkába indulnak, és ezért fizetést is kapnak – fogalmazott Nacsa Lőrinc.

Hozzátette: egyre kevesebben szorulnak a közfoglalkoztatásra, mert egyre több a munkahely és máshol már jobban fizető munkát is találnak.

Megjegyezte: bíznak abban, hogy a kormány által most indított Felzárkózó települések program további jelentős foglalkoztatási eredményeket produkál azon a 300 – jellemzően borsodi, szabolcsi, nógrádi, baranyai – településen ahol nagy arányban él cigány lakosság.

A fentiekből és a kormány mostani döntéséből is látható, hogy a Fidesz és a KDNP mindent megtett és megtesz azért, hogy mindenkinek lehessen munkája, míg az ellenzék az elmúlt kilenc évben csak támadta ezeket az intézkedéseket – rögzítette Nacsa Lőrinc.