Ismét összeverték az MTVA-s fegyveres őrök a DK-s Varjú Lászlót, mentőt hívtak hozzá a párttársai!

0

Varju László DK-s alelnök újra a földre került, DK-s társait sem engedik oda hozzá.
Varju László DK-s képviselő telefonon jelezte, hogy verik a köztévé épületében a biztonsági őrök, a földön fekszik (korábban már összecsapott a biztonságiakkal). A segítségére siető párttársait a biztonságiak nem engedik fel, óriási a felháborodás, mert több biztonsági őr kezébe vette a gumibotját amiről felvételek is készültek.

“Be fogjuk hozni a több ezer embert, ha nem hozzák le Varjú Lacit egészségesen.”

Több képviselő kezüket tarkójukra téve, szolidarítva Varju Lászlóval, akit korábban állítják, hogy bántalmaztak.

A rendőrség nem cselekszik, de megmagyarázza.

Tájékoztatást kért az Országos Rendőr-főkapitányságtól Mirkóczki Ádám, a Nemzetbiztonsági Bizottság jobbikos elnöke, valamint Demeter Márta és Keresztes Lóránt, az LMP társelnökei. Az MTVA székház épületében az ellenzéki országgyűlési képviselőkkel szembeni erő alkalmazása a fegyveres biztonsági szolgálat részéről jogi vita tárgyát képezi, áll a válaszban. A hatályos jogszabályok szerint nem egyértelmű, hogy meddig terjednek a képviselői jogosítványok és meddig a biztonsági szolgálat hatásköre. Az ORFK álláspontja szerint elképzelhetetlen, hogy a rendőröket ne engednék be az épületbe vagy ne lépnének közbe, amennyiben szükséges a rendőri fellépés.

Közben mentőt hívtak Varju Lászlóhoz a DK-s párttársai, azt állítják, megverték az MTVA épületében, a felvételen látszik, ahogy Varju a földre került, most mentőt hívtak hozzá. Az MTVA biztonsági szolgálatának vezetője felszólította a rendőrséget.

Hogy vezessék ki a képviselőket a székházból.

 

olkt.hu/Facebook