Ismét rendez a Fidesz közeli, több zaklatási botrányba keveredett Kerényi Miklós Gábor!

0

Kerényit zaklatással vádolták, és annyit maga is bevallott, hogy volt olyan beosztottja, akit vállfával fenyített meg, de a munkahelye által indított belső vizsgálatot végül feljelentés és közvetlen bizonyítékok nékül lezárták, ám Kerényinek – még korábban – távoznia kellett a Budapesti Operettszínházból. Magyarországon azóta nem is kapott munkát, és ugyan külföldre hívták rendezni, Pintér Tibor felkérése mentőöv lehet számára, hogy újra feltűnjön a hazai színtéren.

– Igen, Kerényi Miklós Gábor rendezi majd A Szabadság vándorai musicalt – erősítette meg értesüléseinket Pintér. – Mindig is szerettem volna vele újra dolgozni, így amikor három hónappal ezelőtt összefutottunk, és beszélgettünk a darabról, hamar megszületett a közös döntés.

A színész tisztában van vele, hogy Kerényi megosztó személyiség, így a választása sokakat megdöbbent majd.

Zsenialitását, a Kossuth-díját nem vitatja senki. Én ezeket a művészi értékeket szeretném hasznosítani, hogy a Nemzeti Lovas Színházban dolgozók tanulhassanak tőle – jelentette ki Pintér, akinek felvetettük, tart-e attól, hogy az elmúlt időszakban pellengérre állított rendező miatt hátrányt szenved a darabja. – Számomra fontos a megbocsátás. Ez a jézusi tanítás az egyik legnemesebb, amelyet az életünkben alkalmazhatunk. Szeretnék Kerényi Miklós Gábornak valódi lehetőséget adni, hogy átadhassa a csodát, amelyre képes.

A Blikk megkereste Kerényi Miklós Gábort is, aki szeretné már lezárni az elmúlt éveit megkeserítő történteket.

Senki nem várhatja el, hogy egy életre eltiltsanak a foglalkozásomtól. Nem vagyok semmiféle pozícióban, csak rendezek, mert az egy jó dolog – szögezte le KERO. – Szeretem azt az őrült szenvedélyt, amellyel Tibor dolgozik. Hiszem, hogy a Demjén-musicalből jó és meghatározó darabot csinálunk!

Marton is dolgozik

Nagy indulatokat kavart nemrégiben, hogy másfél évvel azután, hogy Marton Lászlónak zaklatási vádak miatt távoznia kellett a Vígszínházból, Veszprémben újra rendez. Bár több képviselő közös nyilatkozatban tiltakozott, Oberfrank Pál, a veszprémi teátrum vezetője szerint Marton jó szakember, a szakmai tudására pedig szükség van idehaza.