ISTEN VELED BALATON SZELET ÉS BOCI CSOKI Várunk vissza!

A Nestlé termékét eddig a háború sújtotta keleti szomszédunknál gyártották, a kialakult ottani helyzet miatt keletkeztek az „ellátási kihívások”. A cég most az Újhullámot ajánlja.
Sokan tapasztalhatták az elmúlt hetekben, hogy már a legtöbb nagy élelmiszerlánc boltjainak polcairól is eltűnt a közkedvelt Balaton szelet (járulékos veszteségként a balatonszelet.hu oldal is gyakorlatilag kiürült).
A Nestlé Hungária Kft. az Index-szel azt közölte, hogy a Balaton és Boci termékek gyártása eddig Ukrajnában folyt, ám az ukrán-orosz háborús konfliktus „ellátási kihívások” elé állította a céget.
Bizonyos Balaton termékek kapcsán valóban előfordulhat ideiglenes készlethiány, de teljes erőbedobással dolgozunk az ellátási probléma megoldásán.
A gyár a nyugat-ukrajnai Lviv városban található, nem érte támadás, viszont az ott dolgozók biztonsága miatt döntöttek a leállásról.
A Nestlénél azt is elmondták, hogy Ukrajnában bár elindították már a termelést, de az csak ukrán piacra termel. Ahogy a körülmények megengedik, újra exportálni is tudnak.
A gyártó most abban bízik, hogy amíg fogyasztók nem találják a magyarországi boltokban a klasszikus BALATON kedvenceiket, addig megkóstolják a Balaton Újhullám vagy Balaton Bumm termékeket, és kipróbálják a mogyorós- mazsolás-zselés, nagy táblás Boci variációkat.
Via index.hu