Itt a fideszesek véleménye a vereségről

0

Több fideszes politikus nyilatkozott egyenlőre név nélkül, hogy miért történhetett meg a megtörténhetetlen.
Legtöbben a pártvezetést okolják, amiért elhallgatta, hogy mekkora a baj, és mit kellene tenniük.
Íme néhány vélemény.

“Elpuhultunk. Elkényelmesedtünk. Elgőgösödtünk – ezt egy olyan fideszes mondta, aki Egerben közelről nézte végig, ahogyan az ellenzéké lett a polgármesteri szék. Szerinte senki nem jelezte fentről, hogy nagy a baj.”

“Szerintem nagyon rosszul kommunikálták a történteket a központban, az elhallgatás csak olaj volt a tűzre, hiszen így az emberek csak az ellenzéki portálokról kaptak tájékoztatást – vélekedett. – Meg is lett az eredménye, a 12 helyből eddig nyolc volt a mienk, most négy.”

“Amikor kirobbant a Borkai-botrány, összeültünk, s megbeszéltük, hogy lépni kellene valamit, nehogy ránk is boruljon a szarból, de Pestről az a válasz jött, nem kell foglalkozni vele, ez a győriek ügye, nekünk nem árthat semmit. Erre tessék, vasárnap egy olyan választókerületben veszítettem simán, melyet korábban kétszer meggyőző fölénnyel hoztam – ezt állította egy vesztes dunántúli fideszes képviselő.”

“Az eddig bevált, bevett sémák szerint dolgoztunk, de a korábbiakhoz képest feleannyi aktivistával, ugyanis sokan elszivárogtak az elmúlt években – jegyezte meg egyik forrásunk. – Pedig korábban mindig figyelt az aktivistákra a központ, a munkájukért nemcsak egy közös vacsorát kaptak, mint tavaly a parlamenti voksolás után, hanem volt egyendzseki, esernyő, bulik, a csapatok vezetőit pedig meghívták az eredményváróra. Ahová legutóbb már csak a helyi fontos emberek mehettek, akik pedig végigdolgozták a kampányt, kaptak egy köszönőlevelet. A magam részéről nem is csodálom, hogy elkeseredtek vagy megsértődtek.”

“Három felmérés volt helyben augusztus közepétől a múlt hétig, s mindegyiken úgy 15 százalékkal alacsonyabb részvételi hajlandóságot mértek, mint a vasárnapi eredmény”