Itt a naptár, ami elméletileg megmutatja, mikor lesz jó fogási esély 2022-ben!

Elkészítettük a 2022-es évi szolunáris naptárat, amely John Alden Knight elmélete alapján segíthet a fogási sikeresség növelésében.

1926-ban John Alden Knight az édesvízi és tengeri halak viselkedését feltételezetten befolyásoló 33 faktort vizsgált meg egyenként, és vetette el azokat a faktorokat, amelyek szerinte észrevehetően nem befolyásolták a halak kapókedvét.

Így összesen három tényező maradt, amelyeket tovább tanulmányozott: a Napot, a Holdat és az apály-dagály jelenséget. s

Ezt követően megállapította, hogy a Nap vélhetően önmaga nem tud hatást gyakorolni a halakra, az apály-dagály jelenség pedig az édesvízi halak esetében nem értelmezhető.

Viszont azt a következtetést is levonta, hogy együttesen mindhárom faktor azonban hatással bírhat a tengeri és az édesvízi halakra egyaránt.

Ezek alapján John Alden Knight 1936-ban – tehát a kutatások megkezdését követően 10 évvel – a jelentette meg első szolunáris naptárát, amelyet alkalmazva 200 esetbõl 180-szor vezetett sikerre a táblázat használata.

Knight rájött, hogy a fogásokat eredményező időpontok egybeesnek azzal, amikor a Hold és a Nap együttes vonzereje a legnagyobb.

A szolunáris naptárról a horgásztársadalom megosztóan gondolkodik. Egyesek készpénznek veszik, míg másik legyintenek rá, vagy még nem is hallottak róla, mégis sikeresek a horgászatban.

Fontos kihangsúlyozni, hogy John Alden Knight megfigyelései természetes körülmények között, vadvizeken történtek, ezért a szolunáris naptár alkalmazása intenzíven telepített tavakon akár még félrevezető is lehet.

Az elérhető meteorológiai adatok alapján a Pecaverzum elkészítette a 2022-es szolunáris naptárat.

 

 

 

Töltsd le, és mentsd el a naptárat IDE KATTINTVA!

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!