Itt az Európai Parlament gyomrosa a kormánynak – Rosszul járhat, aki a keleti vakcinát kapta!

Az Európai Parlament képviselői arról szavaztak, mely vakcinákra jár automatikusan az utazási könnyítés.

Az eredmény, mely 540 szavazattal, 119 ellenszavazattal és 31 tartózkodással született meg kimondja, hogy

A DIGITÁLIS ZÖLDIGAZOLVÁNY CSAK AZ UNIÓS GYÓGYSZERÜGYNÖKSÉG ÁLTAL JÓVÁHAGYOTT VAKCINÁVAL OLTOTTAKNAK JÁR AUTOMATIKUSAN

– közölte az Eurológus.

 

Ez alapján pedig akár már a holnapi napon elkezdődhetnek a tárgyalások annak érdekében, hogy júniusra, mikor kezdődik a turisztikai szezon, már működőképes legyen a rendszer.

A Covid19-igazolványban szerepelnie kell majd annak, hogy a kártya tulajdonosát már beoltották, vagy annak, hogy friss negatív koronavírus teszteredménye van, illetve az is fel lesz tűntetve, ha átesett már a fertőzésen.

A képviselők arról is egyeztettek, hogy elkerüljék a hátrányos megkülönböztetést azokkal szemben, akik nincsenek beoltva. Így a tagállamoknak biztosítaniuk kell az “egyetemes, hozzáférhető, időben történő és ingyenes tesztelési lehetőségeket”.

Azok pedig, akik a kíni vagy az orosz oltóanyagot kapták, nem kapnak automatikusan zöldutat,

A CÉLORSZÁGRA VAN BÍZVA, HOGY ELFOGADJÁK-E AZ ADOTT VAKCINÁVAL VALÓ IGAZOLÁST A BEUTAZÁSNÁL.

Ujhelyi István az MSZP-EP képviselője bejegyzésében a témával kapcsolatban arról írt, hogy ő sem szavazta meg azt, hogy az uniós állampolgárokat azért érje hátrány, mert azok nem az Európai Gyógyszerügynökség által engedélyezett vakcinatípust kapták.

Kiemelte továbbá azt is, hogy szerinte “rendkívül nevetséges volt a Fidesz magatartása, amely ezt az ügyet is leginkább csak saját kormányának öncélú fényezésére használta fel

ÉS MIKÖZBEN MAGYARORSZÁGON ÁLLAMI OLTÁSI KÁRTYÁT VEZETTEK BE, ADDIG AZ EP-BEN AZ EURÓPAI VAKCINAIGAZOLVÁNY ELLEN ÉRVELTEK, MONDVÁN: „VÉDETTSÉGRE VAN SZÜKSÉG, NEM PEDIG VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNYRA”.

Határozottan állítom, hogy a vakcinaútlevél nem lehet a tagállami kormányok játékszere; az egységes uniós megoldásra szükség van, de az nem hozhat hátrányba egyetlen európai polgárt sem” – teszi hozzá bejegyzése végén Ujhelyi.