Itt az idő! Cselekedni kell – olyan dolgott tett a kormány amiért mindenkinek utcára kell vonulnia

0

Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója korábban azt mondta, egyetlen jó ötlet sem marad támogatás nélkül a turizmusban, és szigorúan szakmai szempontok alapján döntenek.

Ehhez képest a 24.hu most azt írja:

úgy fest, vagy főként a fideszes önkormányzatoknak vannak jó ötleteik, vagy az ellenzékiek nem értesültek az ad hoc pénzosztásról.

Felcsút másfél milliárd forintot kért a záportározó turisztikai fejlesztésére.

Szakmai szempontok alapján, egy szakmai grémium segítségével, az MTÜ vezérigazgatójának döntése alapján ítélik oda az egyedi támogatásokat. Azt azonban adatigénylésre sem árulta el az MTÜ, hogy kik a tagjai a grémiumnak. Az viszont biztos, hogy

A 24.hu birtokába jutott adatok alapján egyetlen ellenzéki vezetésű önkormányzat sem pályázott a darabonként akár több száz millió forintos vagy milliárdos összegű egyedi támogatásra.

– Egyedi, „ad hoc” döntésekre hivatkozva a 24.hu értesülése szerint:

– kért és kapott 811 millió forintot Zoób Kati divattervező egy balatonfüredi divatmúzeum megvalósítására, igényelt 300 millió forintot Tiborcz István volt üzlettársa, Paár Attila is.

– Tasnádi László, az Orbán-kormány volt rendészeti államtitkára, egykori III/II-es tiszt egy balatoni panzió megépítéséhez kért 286 millió forintos támogatást.

 

Fideszes önkormányzatokat bőven találni a kedvezményezettek között, a 23 önkormányzati pályázó közül 15 fideszes vezetésű, a többi független.

Kijelenthető, hogy az ellenzéki városok teljesen kimaradnak a pénzosztásból. Itt az idő, hogy ezt ne hagyjuk szó nélkül! Nincs olyan ország, ahol elfogadott ez a szelektív pénzosztás. A Fidesznek és Felcsútnak mindent, az ellenzéki településeknek semmit?

Mi ez, ha nem aljas gazemberség? Itt az idő, cselekednünk kell!

forrás. 24.hu