Itt az újabb fideszes mutyi a kínai vakcinák ügyében

Azt már korábban is lehetett tudni, hogy nem járhatott rosszul az a cég, amelyik közvetítő szerepet játszott a kínai vakcina behozatalában, most pedig az is kiderült, milyen nyereségre tettek szert.

Az mfor.hu írta meg, hogy a Danubia Pharma, mely a kínai Sinopharm vakcina beszerzésében működött közre,

EGYETLEN DOLGOZÓVAL MEGTÍZSZEREZTE A BEVÉTELÉT AZ ELŐZŐ ÉVHEZ KÉPEST.

A lap kiemeli, hogy tavaly a közvetítő cégnél tulajdonosváltás is volt, illetve, hogy a cég szerepét, hogy mi szükség volt annak bevonására, mindeddig nem sikerült egyértelműen és világosan tisztázni.

Az új tulajdonos azonban örülhet a kormány felkérésének, mivel az évről évre egyre rosszabbul működő Danubia Pharma igazi aranybányának minősült: 2015-ben még 1,6 milliárd forintos árbevételük volt, majd 2019-ben már csak 362 milliót könyvelhettek el. A kínai vakcina behozatala azonban fellendítette a kormánnyal üzletelő, egy alkalmazottal rendelkező cég forgalmát, 2020-ban 3,4 milliárdra nőtt a bevételük, tehát közel tízszerese az előző évhez képest.

A lap azt a kérdést is felveti:

MIBŐL TUDOTT FINANSZÍROZNI HITEL ÉS KÖLCSÖN FELVÉTELE NÉLKÜL EGY KÉTMILLIÁRDOS BESZERZÉST EGY OLYAN CÉG, AMELY A KORÁBBI ÉVEKBEN NÉHÁNY SZÁZ MILLIÓS ÁRBEVÉTELBŐL, VESZTESÉGESEN MŰKÖDÖTT?!