Itt az újabb OLAF bomba a Fidesznek!

0

A közelmúltban két új OLAF ajánlás érkezett a Polt Péter vezette Legfőbb Ügyészséghez.

Az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) eddigi összesen 38 igazságügyi ajánlása, 4 jelzése és 1 zárójelentése nyomán minden esetben elrendelt nyomozások eredménye – a vádak és a megszüntetések jelenlegi 52,4%-os aránya – meghaladja a 42%-os uniós átlagot – írja a honlapján megjelent terjedelmes közleményben a Legfőbb Ügyészség.

Kiderül belőle azonban, hogy a közelmúltban két új OLAF ajánlás érkezett a Legfőbb Ügyészséghez.

Az Országos Roma Önkormányzat „Híd a munka világába” programja ügyében tett ajánlás a már folyamatban lévő, a NAV Bűnügyi Főigazgatóság Központi Nyomozó Főosztálya által költségvetési csalás bűntettének gyanúja miatt folytatott nyomozásban kerül értékelésre.

A másik ajánlás egy közhasznú gazdasági társaságot – amely egyes uniós alapokhoz kapcsolódó programok kijelölt közreműködő szervezeteként működött – érintően tárt fel olyan szabálytalanságokat, amely költségvetési csalás bűntette gyanújára utalt. Ezen ajánlás nyomán a Fővárosi Főügyészség 2018. augusztus 17. napján nyomozást rendelt el költségvetési csalás bűntettének gyanúja miatt. A főügyészség a NAV Bűnügyi Főigazgatóság Központi Nyomozó Főosztályát bízta meg a nyomozás lefolytatásával.

Jelenleg mindkét nyomozás felderítési szakaszban van.

Egyszóval Farkas Flóriánnak van igencsak félnivalója.

 

 

olkt.hu/MTI