Itt egy ijesztő ábra!

Ez az ijesztő ábra arról szól, hogy nyáron egy pénzügyi tanulmány Argentína után a második legsebezhetőbb gazdaságú országnak rangsorolta hazánkat. A holland Rabobank elemzője számos gazdasági mutatót elemezve vizsgálta, hogy az egyes országok gazdasága mennyire szenvedte meg a járványt és mekkora az esélye egy súlyos pénzügyi összeomlásnak, ha a nemzetközi gazdaságban újabb komoly zavarok keletkeznének.
Akkor erről több, általam tisztelt szaktekintélyt kérdeztem, akik szerint a helyzet tényleg rossz, de talán még nem ennyire. Most viszont már a Magyar Nemzeti Bank elnöke ad le vészjelzést és beszél arról, hogy milyen veszélyes helyzetbe lavírozott bennünket a kormány eszement gazdaságpolitikája. Meglepő helyről érkezett az Orbán-kormány gazdaságpolitikájának súlyos kritikája: Matolcsy Györgyöt nehéz lenne baloldali elhajlással vádolni, sőt, ő az egyik főideológusa mindannak, ami az elmúlt 11 évben történt. Most mégis ő kongatja a vészharangot, a Magyar Nemzet néven megjelenő lap hasábjain azt írja:
„ Hazánk helyzete azonban több mint egy éve fokozatosan romlik, és a pénzügyi sérülékenység terén romlása már érzékelhető külső pénzügyi megítélésünkben.”
A jegybankelnök szerint emiatt „gyors egyensúlyi fordulatra van szükség”. A meglepő, hogy ezt pont akkor írja, amikor a kormány – félretéve minden gazdasági racionalitást – éppen őrült osztogatásba kezd, hiszen jönnek a választások.
Nekem nem szoktak hinni a fideszesek, amikor az elszálló álladósságra és az emberek jövedelmét, megtakarításait felemésztő inflációra figyelmeztetek, higgyenek tehát Matolcsynak!
Sajnos egyértelmű, hogy a kormányzati sikerpropaganda nem más, mint habverés, Magyarország a legsérülékenyebb országok között, a latin-amerikai gazdaságokkal van egy szinten. Csak Argentínában rosszabb a helyzet, mint nálunk, és ez azért nem sok jóval kecsegtet!
A Rabobank nyári elemzése itt: https://www.zerohedge.com/economics/emerging-market-vulnerability-heatmap-are-ems-threatened-increasing-inflation?fbclid=IwAR34U7KQrVNDds9CmCt30Au-HAhKpnYpQ4zLs05FVXAmVqBCgMjxfiajJhE

Matolcsy mostani jajkiáltása itt:

https://magyarnemzet.hu/pc19/2021/11/matolcsy-gyorgy-iranyvaltast-a-helyreallitasban