Itt semmi nem számít, ha a szálak magasra érnek

Itt semmi nem számít, ha a szálak magasra érnek, akkor a lebukottakat meg kell védeni, a folyondár össze van fonódva. Ügyük 100 évre titkos lesz, és el van ez is rendezve?
Az sem számít, hogy Schadl Györgyöt és feleségét a repülőtéren kapták el az utolsó pillanatban. Diplomata útlevéllel akarta elhagyni az országot, Dubajba, a jelenleg legerősebb adóparadicsomba utaztak volna. Valószínűleg ott is tetemes összegről szóló bankszámláik vannak.
Amennyiben az igaz, hogy ez a nagyképű, emberéletek tönkretételén milliárdossá lett senki is szabad lábon van, akkor többet már nem is szólni a magyar igazságszolgáltatásról.
Egy rossz kabaré vagy cirkusz, ami itt zajlik!
És minél több az ilyen ügy, annál népszerűbbek az elkövetők.
Mivé tette ezt a népet a közmédia?
„Jogi forrásaik szerint elvileg szó lehet Schadl György szabadlábra helyezéséről, a bíróság dönthet erről, ha a vádhatóság úgy látja, hogy az ügyét megfelelően „lenyomozták”, a további eljáráshoz már nincs szükség az őrizetére.” (Részlet a cikkből)

Már szabadon is engedték Schadl Györgyöt?

Nem adott egyértelmű választ az ügyészség a Népszavának arra a kérdésre, hogy még mindig rács mögött van-e Schadl György.

A lap azért fordult a vádhatósághoz, mert több olyan jelzést is kaptak, hogy a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar (MBVK) hivatali vesztegetéssel és más bűncselekménnyel meggyanúsított és november elején a repülőtéren letartóztatott vezetőjét a napokban láthatták a fővárosban, szabadlábon.

Kérdésükre a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) csak annyit közölt: a megkeresésükben megjelölt személy „bírói engedélyes kényszerintézkedés hatálya alatt áll”. Hozzátették azt is, jelenleg összesen hatan vannak ilyen kényszerintézkedés alatt. Tavaly decemberben azt írták: „Jelenleg hat gyanúsított letartóztatásban van, egy személy pedig bűnügyi felügyelet alatt áll.” A Népszava azt írta, a „bírói engedélyes kényszerintézkedés” nemcsak letartóztatást, hanem bűnügyi felügyeletet is jelenthet, utóbbi esetben az eljárás alá vont személy szabadlábon védekezik. Mindezek után újra megkérdezték az ügyészséget, hogy bűnügyi felügyelet alatt áll-e a Schadl, ám erre eddig nem kaptak választ. Jogi forrásaik szerint elvileg szó lehet Schadl György szabadlábra helyezéséről, a bíróság dönthet erről, ha a vádhatóság úgy látja, hogy az ügyét megfelelően „lenyomozták”, a további eljáráshoz már nincs szükség az őrizetére.