Itt van Polt Péter válasza az EU-s raportra!

0

A legfőbb ügyész az Alaptörvényre és arra hivatkozva, hogy szerinte a bizottsági meghallgatása az EP-kampány része, lemondta az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrző Bizottság elnökének, Inge Graße meghívását. Hozzáteszi, az előre le nem egyeztetett meghívásnak a szűkös határidő miatt sem tudna eleget tenni.

A legfőbb ügyész válaszlevelében annak is hangot adott, hogy a meghívás ténye már a meghívó megérkezését megelőzően kiszivárgott a magyar sajtóba, valamint “annak oly módon értelmezett tárgya is megjelent, hogy az ülés az OLAF Magyarországot érintő ajánlásai nyomán elrendelt nyomozások értékelése lenne”.

Polt Péter válaszában hozzáteszi: “továbbra is elkötelezett vagyok az Európai Unióban történő szakmai együttműködés iránt, és természetesen a magyar ügyészség minden segítséget megad a Bizottságnak feladatai elvégzéséhez”.

Korábban a hvg.hu írta meg, hogy a legfőbb ügyészt a költségvetési ellenőrzési bizottságba hívták meg. A lap szerint a meghívót azután küldték el, miután kiderült, hogy Magyarország mégsem kér uniós támogatást az Elios-beruházásokhoz.

olkt.hu/atv.hu