Iványi Gábor: Egyetlen ember hiúsága, sértettsége, hatalomvágya miatt katasztrófa felé sodródik az ország

0

Soha ilyen szakadék nem volt fent és kent között

Iványi Gábor szerint hiába renováljuk a templomokat még Szíriában is, hiába építünk stadionokat, kövezünk le minden teret, nem a feleslegből jut minderre:

“Egyetlen ember hiúsága, sértettsége, hatalomvágya miatt katasztrófa felé sodródik az ország, amit meg kell akadályoznunk.” /……. / ” Soha ilyen szakadék nem volt fent és lent között, az emberek fele a létminimum alatt vagy akörül él, szóval a semmiért vagy majdnem a semmiért áldoztuk fel a demokráciát, a szabadságot, a bírói függetlenséget, a tanszabadságot, az Akadémiát, a szabad sajtót. ……A látszat országává váltunk.”

Az Oltalom vezetője szerint, azért ami ma van, mindenki felelős, de nem azonos arányban

Szerinte 2010 előtt legalább az igény megvolt a jóra. Úgy véli, hogy a rendszerváltók a legnagyobb hibát talán azzal követték el, nem vették észre mi lakozik Orbánban. Ma ennek issza meg a levét az ország:

“Lehet, hogy van közmunka meg segédmunka, de a szegények zöme nem tud ennél tovább lépni, mert kiesik az iskolából. Még mindig vannak cigánytelepek, szegregált iskolák. Gazdaságilag is jóval előrébb tarthatnánk, ha nem lopnák el az uniós pénzek zömét. Nekünk nem ez volt a tervünk a rendszerváltáskor.”

Forrás és folytatás itt:https://varosikurir.hu/ivanyi-gabor-egyetlen-ember-hiusaga-sertettsege-hatalomvagya-miatt-katasztrofa-fele-sodrodik-az-orszag/?fbclid=IwAR06yn07r-oYGxUlfjjHo4JkyqmwVHM00FcW9k8g6_wvj04XTnifc7OC6oQ