Jakab Ferenc: még a nyáron berobbanhat a járvány negyedik hulláma

A virológus szerint hazánkban túl magas az oltatlanok száma, emiatt elkerülhetetlen a negyedik hullám, ami erősebb lesz az elsőnél. Az Orbán-kormány felkészülés helyett sorosozik.

Nem is csoda ez, hiszen Orbánék minden tekintetben belebuktak a járványkezelésébe. A kormány alkalmatlansága miatt a napokban átlépte a 30 000-et a koronavírusban elhunytak száma.

Orbán és emberei újra meg újra bizonyítják, hogy nem számít nekik az emberélet, nem törődnek sem a választóikkal, se másokkal. Összevissza hoznak meg intézkedéseket, nem hallgatnak a szakemberekre, hibát hibára halmoznak.

A járvány alatt és most is csakis saját magukkal foglalkoznak, hogy még a 2022-es választások előtt minél jobban megtömjék a zsebüket.

A felcsúti miniszterelnök és bátor emberei fütyülnek arra mi lesz ősszel. Ahogyan tavaly, úgy idén is vígan nyaralgatnak, focimeccsre járnak, csak dolgozni ne kelljen.

Jakab Ferenc virológus szerint a delta variáns miatt a negyedik hullám durvább lesz, mint az első volt. Egyáltalán nem kellene olyan kedélyesen hátradőlni, mint Orbánék teszik. Nagy mellénnyel hirdetik, hogy győzedelmeskedtek a járvány felett.

Csakhogy a szakértők egyértelműen azt jósolják, hogy nem vagyunk még túl a járványon, most egy lélegzetvételnyi szünet van. Az ország választott vezetőinek ezt az időt kellene felhasználnia arra, hogy felkészítsék az egészségügyet, az oktatást és a gazdaságot az újabb csapásra.

A szakember szerint van ok az aggodalomra, hiszen számos országban már most is emelkedik a fertőzöttek száma. Még ott is, ahol nagy arányban vannak beoltva az emberek.

Nem hiszem, hogy nagyon erős vírushullám elé nézünk, de biztos, hogy meg fogjuk érezni – mondta Magyar Nemzetnek Jakab Ferenc.

A virológus felhívja a figyelmet arra, hogy az oltottak sokkal nagyobb biztonságban vannak, hiszen náluk a vírus már enyhébb lefolyású, mint az oltatlanoknál. A fertőzési láncot egy módon lehet megakadályozni Jakab szerint: vakcinával.

A koronavírus-járvány alatt Orbán jóvátehetetlen károkat okozott a magyaroknak. Kivéreztette az egészségügyi ellátórendszert, 5500 egészségügyi dolgozó mondott fel a kormány miatt. Lakosságarányosan élen jártunk a halálozásban. Teljes káosz uralta a kormányzati kommunikációt, ami miatt sokan nem is mertek oltakozni, vagy a második oltásre nem mentek el.

 

 

(forrás: Porfolio.hu)