Jakab Péter a „túlhatalomtörvényről”: Nem lehetünk dél-amerikai katonai diktatúra

0

– A Fidesz olyan igényt fogalmazott meg az ellenzéki pártok felé, hogy szavazzák meg a „túlhatalomtörvényként” ismertté vált jogszabály rendelkezéseit, azaz járuljanak hozzá a veszélyhelyzet korlátlan ideig történő kiterjesztéséhez a rendeleti, Országgyűlés nélküli kormányzáshoz, ráadásul időkorlát nélkül. Az ellenzéki közvéleményt rettentően izgatja, hogy az egyes ellenzéki pártok miképp viszonyulnak ehhez. Mi a Jobbik álláspontja?
– Abban szerintem nincs vita, hogy a veszélyhelyzetet meg kell hosszabbítani, hogy az eddigi kormányzati késlekedés helyett végre gyors döntések szülessenek, éppen ezért partnerek vagyunk abban, hogy a kormány akár további 2-3 hónapig rendeleti úton kormányozzon. Sőt, ha a rendkívüli helyzet ezen idő elteltével is indokolttá teszi, akkor ezt követően készek vagyunk újabb felhatalmazást adni a kormánynak. Azt viszont semmi nem indokolja, hogy Orbán Viktornak élethosszig tartó felhatalmazást adjunk. Azt ugyanis királyságnak hívják. Nem a demokráciát kell felszámolni, hanem a járványt. Ehhez nem korlátlan hatalom kell, hanem minél hatékonyabb intézkedések: a kormánynak sokkal több tesztet, szűrést, védőfelszerelést kellene biztosítania, ha kell – márpedig véleményünk szerint a megelőzés szempontjából fontos lenne – kijárási tilalmat kell elrendelnie, és anyagi segítséget kell nyújtania a bajba jutottaknak. Ha ehhez a parlamentnek döntenie kell, nehogy már ne tudja ezt megtenni 2-3 havonta. A kormány az egészségügyi vagy rendvédelmi dolgozóktól napi szintű megfeszített munkát vár el, a képviselők meg hónapokig ne üljenek össze döntést hozni? Ugyan már. Ha pedig a személyes munkavégzés feltételei nem adottak, online is tud a parlament működni. A Fidesz ehelyett Orbán Viktorra bízná, meddig tartson a veszélyhelyzet, vagyis meddig lehessen a parlament nélkül kormányozni. Ha ő úgy ítéli meg, akkor 2 évig, ha úgy, akkor 4 évig. Addig sem parlament, sem választás. A kétharmad már nem elég, nekik minden kell. Ehhez nem asszisztálhatunk. A magyar emberekért bármit megteszünk, de királycsinálók nem leszünk.

Bővebben itt:https://magyarhang.org/belfold/2020/03/21/jakab-peter-a-tulhatalomtorvenyrol-nem-lehetunk-del-amerikai-katonai-diktatura-villaminterju/?fbclid=IwAR09x5ViWUGdOkszFF1rroDj8CSQaGx3hnQbmpcZPSkeHP7ZnhE68tu9plk

Forrás magyarhang.org