Jakab Péter: hány vendégmunkás dolgozik Magyarországon? Figyeld a választ

0

Jakab Péter kérdést intézett Varga Mihály pénzügyminiszternek, hogy “Pontosan hány vendégmunkás dolgozik Magyarországon? Mennyien érkeztek harmadik országból?”
A szánalmas választ szószerint idézzük!
“Tisztelt Képviselő Úr!

A K/6939. számú írásbeli kérdésre Varga Mihály miniszter úr nevében és megbízásából, a következő választ adom:

A kormány továbbra is a magyar emberek foglalkoztatását és képzését tekinti elsődleges feladatának. A hazai jogszabályok is elsődlegesen arra irányulnak, hogy a magyar gazdaság fejlődését és a magyar emberek jólétének növekedését segítsék elő. A hazai munkaerőpiacot kvóta védi, amit a hazai vállalkozások nem használnak ki.

A kormányzati intézkedések egymást erősítve fejtik ki hatásukat, melynek eredményeként csökkent a fiatalok elvándorlási hajlandósága és már több honfitársunk jön haza, mint ahányan külföldre távoznak, tehát a külföldön élő magyarok hazatérése erősödik.

Budapest, 2019. augusztus 6.

Tisztelettel:

Bodó Sándor
államtitkár”

Mindeközben a Magyarországra érkezett bevándorlók száma történelmi csúcsot döntött. A KSH adataiból kiderül, ebben az évezredben még sosem érkezett annyi bevándorló hazánkba, mint 2018-ban: számuk csaknem eléri az 50 ezret, harmaduk, több mint 16 ezer fő pedig ukrán állampolgár.

Csaknem 50 ezer bevándorló érkezett hazánkba 2018-ban, harmaduk ukrán állampolgár

A bevándorló külföldi állampolgárok száma 2018-ban csaknem 50 ezerre ugrott. Ez a szám 13 ezerrel több, mint 2017-ben, a növekmény 80 százalékát, több mint 10 ezer főt a bevándorló ukrán állampolgárok teszik ki, de az Ázsiából érkezők számában is jelentős az emelkedés.

Forrás Alfahír