Jakab Péter kegyetlenül kiosztotta Pintér Sándort

Nem mindig értünk egyet Jakab Péterrel, de ezúttal maximálisan. Mai posztjában határozottan kiáll a tanárokért és nyíltan nekimegy a belügyminiszternek:

Ma az ország számos pontján a tankerület kirúgással fenyegette meg a polgári engedetlenséget hirdető tanár kollégákat. Többek között a szülővárosomban, Miskolcon az egyik legjobb gimnázium, a Herman tanárait is, sőt, ott az igazgatóhelyettest ki is rúgta a tankerület mindenható ura.

Aki számára eddig nem volt világos, miért Pintér Sándor egykori rendőri vezető kapta meg az oktatás területét a kormányban, annak most világossá válhat: fenyegetni, megtörni azokat, akik kiállnak a magyar jövőért.

Innen is üzenem Pintér elvtársnak: a tanárok nem bűnözők, akiket fenyegetni kell.

A tanároknak köszönetet kell mondani, amiért még mindig kitartanak, és éhbérért nevelik, tanítják a gyermekeinket. A magam részéről képviselőként, de legfőképp szülőként köszönöm nekik, hogy a kormány helyett – jobban mondva a kormány ellenében is – küzdenek a minőségi oktatásért, amit nem az veszélyeztet, ha valaki tiltakozik a szétverése ellen, hanem az, ha valaki szétveri. Például az alacsony bérekkel, a rossz munkakörülményekkel, a növekvő és elavult tananyaggal, a diákok és a tanárok terheinek a folyamatos növelésével, vagy épp a tanterem télre tervezett 18 fokos hőmérsékletével.

Pintér elvtárstól és az őt kiszolgáló tankerületi igazgató-elvtársaktól ezért szerénységet és jóval több alázatot kérek, a Hermanos és valamennyi velük együtt tiltakozó kollégának pedig megbecsülést szerte az országban. Megérdemlik, mert amit tesznek, az példát mutat az országnak.

Álljunk ki mellettük!

Na ez kőkemény! Jakab Péter kegyetlenül kiosztotta Pintér Sándort -mutatjuk