Jakab Péter levelet írt Ursula von der Leyennek

A Jobbik elnöke arra kéri az Európai Bizottság elnökét, hogy ha kell, kötelezettségszegési eljárással kényszerítse ki a törvény visszavonását, amely a politikus szerint lehetővé tenné a voksturizmust.

Jakab Péter Facebook-oldalán azt írja, januárban a Jobbik jelzésére Magyarországra érkeznek az EBESZ nemzetközi megfigyelői hogy megvizsgálják, hogyan hat a választások tisztaságára a Fidesz új lakcímtörvénye.

“A törvény, amellyel Orbánék lehetővé teszik, hogy mondjuk egy fáskamrába több százan jelentkezzenek be lakni, így csalva el a választást azokban a körzetekben, ahol szoros meccs várható. Bízunk a nemzetközi szervezet erejében, de itt nem állunk meg, hisz a ’22-es választás sorsdöntő” – fogalmaz a politikus.

Jakab ma levelet írt az Európai Bizottság elnökének, melyben arra kérte Ursula von der Leyent, ha kell, kötelezettségszegési eljárással kényszerítse ki a törvény visszavonását, “a voksturizmus ugyanis sérti a magyaroknak, mint uniós állampolgároknak a szabad választáshoz fűződő alapjogát”.

“Tiszta választásokat akarunk, mert bár tudjuk, hogy a Fidesz csalni fog most is, de ezt a választást nem csalhatja el. Különben kivezeti Magyarországot Európából. Soha nem volt még ennyire közös érdek, hogy Magyarország jövőjéről valóban a magyarok dönthessenek és ne a Fidesz” – hangsúlyozza Jakab Péter. A teljes levél itt olvasható.