Jakab Péter Orbán Viktornak: Nekem nem fog megremegni a kezem, amikor önt bilincsbe kell verni

A Jobbik elnöke remélte, hogy sikerült kipihennie magát Orbánnak a nyáron, „de hallva azt a sok sületlenséget, amit mondott nem sikerült. Pedig lett volna hol pihenni, hiszen azt a 40 méteres luxusjachtot sikerült lecserélni egy 50 méteresre cirka 10 milliárdért. Látja, miniszterelnök úr, ez az, ami nőtt Magyarországon, amióta nem találkoztunk, az önök luxusa és a nép nyomora.”

Ezután Jakab arról beszélt, hogy szerinte a magyar bérből élők egyre nehezebb helyzetben vannak. „Esküszöm, addig provokálják a népet, amíg bele nem szaladnak egy jókora pofonba, jövőre meg fogják kapni.” Úgy fogalmazott „több mint 2 millió honfitársunk él a létminimum alatt”. Kitért a kormány plakátkampányára is: „Önöknek van bőr a képén megkérdezni, hogy emeljük-e a minimálbért? Ön 2010 óta a kétharmaddal, temérdek uniós támogatással annyit tudott elérni, hogy a román minimálbér leelőzze a magyart.” Hozzátette: azt kérdezi, hogy megemeljék-e a magyar minimálbért? „Ha megdupláznák, akkor sem lenne elég.”

Jakab ezután kijelentette: „az elmúlt hét évben az ön családja 15 milliárd forinttal lett gazdagabb. Ez havi 180 millió. Az Orbán-famíliánál ennyi a bér és a fizetés. Szerintem meg ennyi pénzért nem lehet megdolgozni.”

Beszédét úgy zárta: „nem felejtjük el, kik vették a földjeinket, az egyetemeket, az iskoláinkat, az autópályát, és a hazánkat.”

Nekem nem fog megremegni a kezem, amikor önt bilincsbe kell verni

– szögezte le.

„Nem voltam részese az elmúlt 30 évnek, velem a magyarok nem a múltat fogják építeni, hanem a jövőt. Egy olyan Magyarországot, ahol mindenki csak annyit kap, amennyit megérdemel. De azt meg is fogja kapni.”

Kövér László annyit mondott minderre: „azt a betyárját!”

Forrás és folytatás:https://24.hu/belfold/2021/09/20/jakab-peter-bilincs-orban-viktor-parlament/?fbclid=IwAR1Ohgtm9bw-l7K37MIJQnAxJEnn-xSBlUt179-pAUrFWXg6zzXj_G1b8jo