Jámbor András: A Fidesz csapdát akar állítani az ellenzéknek, mutatom miben

A pedofil-törvényt a homoszexualitással, a pornóval és a szexuális felvilágosítással összemosó Fideszes módosító-javaslat egy csapda az ellenzéknek. Ha megszavazzák, akkor egy morálisan helytelen lépést tesznek és szembekerülnek saját táboruk egy részével. Ha nem szavazzák meg, a Fidesz rájuk fogja, hogy a pedofilok pártján állnak.
Ha a Fidesz valóban a gyermekeinket védené és a pedofilok ellen küzdene, akkor nem módosította volna az utolsó pillanatban a törvényt. De őket csak a hatalom érdekli, ez is csak egy jó trükk, amivel szavazatokat szerezhetnek.
Ebben a kérdésben a hatalom áll szemben az egyes emberrel. Pistivel, Zitával, Józsival, Andrással, akik itt születtek, teljes jogú polgárai ennek az országnak, de most mégis azt üzeni újra nekik a hatalom, hogy ők nem igazi emberek, nem igazi magyarok. Ezt üzeni adott esetben a szerettünknek, a szomszédunknak, a fodrászunknak, a munkatársunknak, a bolti eladónak. A hatalom velük akar szembefordítani bennünket.
Én azt gondolom, erre nem lehet igent mondani. Nem lehet igent mondani, mert akkor majd újra és újra eljátsszák ezt trükköt. És pont emiatt a trükk miatt kedden, amikor az ellenzék remélhetően leszavazza ezt a módosítót, akkor attól függetlenül, hogy mit gondolunk a témáról, az ellenzék mögé kell állni. Nemet kell mondanunk arra, amikor a hatalom az emberek ellen uszít, Pisti ellen, Zita ellen, Józsi ellen, András ellen.
Ha én most képviselő lennék nehezen tudnék dönteni, melyik ujjamba harapjak, órási nyomás lenne rajtam, de a helyes döntést hoznám meg, és nem szavaznám meg ezt a javaslatot (a pedofil-törvényre önmagában igent mondanék). Nehéz lenne és kockázatos döntés, de ez lenne a helyes. Ezért én erre kérem minden ellenzéki politikustársamat.
De képviselő még nem vagyok, így titeket is csak arra tudlak kérni, hogy hétfőn 18 órára gyertek el a Parlament elé tüntetni az emberek ellen uszító hatalom ellen!

 

Válasszuk az embert a hatalommal szemben: https://www.facebook.com/events/1406592316375430?ref=newsfeed

 

szerző. Jámbor András, a Mérce volt főszerkesztője, országgyűlési képviselőjelölt Budapest 6-os számú választókörzetében Józsefvárosban, Ferencvárosban, a József Attila-lakótelepen, a hatpárti ellenzéki előválasztáson