Jámbor András: Még Szijjártó az aki felszólítgat?

Bevallom szívemből egyetértek azzal az érzéssel, ami Szijjártó Péterben lehetett, amikor azt kérte a demokrata elnökjelölt, Obama volt alelnöke, Joe Biden tisztázza a vele szemben felmerült korrupciógyanús ügyet. Én is napi szinten követem az amerikai elnökválasztás fejleményeit így én is szeretnék az ügyben tisztábban látni. Viszont lenne pár megjegyzésem a külügyminiszter úrhoz.

Szerintem is joga van kritizálni egyébként egy másik állam politikusának egy adott állam politikai helyzetét, politikusait, de nem értem, akkor most Szijjártó Péter megsértette az amerikai népet? Mert a magyar korrupciót kifogásoló megjegyzések után ezt szokta maga Szijjártó mondani. Akkor most lehet-e kritizálni egy másik országot, bele lehet-e szólni a belügyeibe? Mert ugye Fehéroroszágnak a belügye a magyar kormány szerint, hogy embereket vernek szénné az utcán és a börtönökben ebbe nem lehet beleszólni, de akkor ebből kiindulva az nem tízszer annyira a belügye kéne, hogy legyen az Amerikai Egyesült Államoknak, hogy az egyik elnökjelöltről kiszivárogtak gyanús emailek?

Nem tudom Szijjártó tudja-e, feltételezem, ha ennyire követi az elnökválasztás fejleményeit tudja, hogy mind a kongresszus, mind a szenátus republikánus többségű bizottsága vizsgálta a Szijjártó által említett korrupciós ügyet Biden kapcsán, és nem találtak semmit.

És ha már vizsgálódás. Kedves Péter a nyáron volt egy nyaralásod, amikor egy oligarcha Jachtján pihentél (dolgoztál), és közben arról posztoltál a facebookon, hogy a külügyminisztériumban dolgozol. Ennek az oligarchának Szijj Lászlónak a cége 100 milliárdokat nyert közbeszerzésben a magyar államtól. Ha már Biden korrupciós gyanús ügyét akarod tisztázni, nem kéne előbb ezt? Nem lehetne, hogy mint az USA-ban itt is a parlament bizottsága vizsgálja az ügyet?

Vagy talán arról lenne szó, hogy más szemében a szálkát sajátodban a gerendát sem? meg a bagoly és a veréb? Vagy a előbb utolérik mint a sánta rókát?

 

 

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=348913769890888&id=113211046794496