Januártól Gulyás Gergely felel az uniós források felhasználásáért, a gond csak az, hogy nem lesz kivel

Egy friss rendelet szerint a Miniszterelnökséget vezető miniszter lesz a kormány európai uniós források felhasználásáért felelős tagja – olvasható a Magyar Közlöny keddi számában.

Gulyás Gergelyre bízzák továbbá azt is, hogy előkészítse az uniós források felhasználásához kapcsolódó kormányzati döntések végrehajtását szolgáló szabályozásokat, és az is az ő feladata lesz, hogy az ágazati és a területi szereplők között biztosítsa a koordinációt.

Neki kell majd javaslatot tenni az európai uniós források felhasználásához kapcsolódó fejlesztéspolitikai tevékenység irányítási, finanszírozási, intézményi, ellenőrzési és szabályozási rendszerének kialakítására és fejlesztésére is.

A jövőben tehát Gulyás Gergely folytat majd tárgyalásokat az unió intézményeivel a források felhasználásával, valamint az operatív programok végrehajtásával kapcsolatos kérdésekben.

A bökkenője viszont az, hogy nem lesz kivel ugyanis az EU jövőre semmit nem biztosít Magyarország számára, mivel jóformán egy forintot sem kapunk 2021-ben.

Erről pár napja Varga Mihály pénzügyminiszter is beszélt, a cikket itt olvashatja el:

Varga Mihály: Tarthatatlan a 2021-es költségvetés | OLKT.net