Jávor Benedek: mire költenek 4000 milliárdot?!

0

BRÉKING!

És ez most tényleg az!

Öt év küzdelem, és másfél év pereskedés után a Roszatom, a kormány és Paks2 feladta, és a Fővárosi Törvényszék másodfokú ítéletét követően nem fordultak a Kúriához, hanem ma este a Paks II. Zrt. honlapján nyilvánosságra hozták a paksi bővítésről 2014-ben, Moszkvában kötött tervezési (EPC) és az üzemeltetési (O&M) szerződéseket!

Hatalmas győzelem az átláthatóságnak és a magyar embereknek!

Köszönet mindazoknak, akik közreműködtek ebben a harcban!

Mindazonáltal nem lehetünk maradéktalanul elégedettek. A nyilvánosságra hozott dokumentumok a teljes szerződésállománynak csak egy kisebb részét jelentik. Mellékletek sokasága, több ezer oldal terjedelemben, hiányzik a publikált anyagból. Most elemezzük a honlapra kikerült dokumentumokat, és összevetjük a bírósági ítéletben foglaltakkal, hogy egyetlen oldal se maradhasson titokban, aminek a nyilvánosságát előírta a bírósági ítélet!

Egyben elkezdjük a szerződések feldolgozását is.

Azért persze nem Magyarországon lennénk, ha a Magyar Nemzet gyakorlatilag a nyilvánosságra hozatal időpontjában csodálatos módon ne publikált volna egy cikket, amely arról tanúskodik, hogy már olvasták a szerződéseket. De hát tudjuk, hogy nálunk a rendőrségi, ügyészségi irattárakat, és ezek szerint Paks2 dokumentumtárát is a Pesti Srácok és a Magyar Nemzet kezeli.

A dokumentumok itt érhetők el: paks2.hu/hu

http://www.paks2.hu/hu/Kozerdeku/Kozzetetel/megvalositasimegallapodasok/Lapok/default.aspx?fbclid=IwAR1VlvfcX21R5kEXeIe6bIfkcrMJe-4JC0LJdpJIb4sqoNXGSfHXKzp2McU