Jegyüzérek jelentek meg a fővárosi vasútállomásokon

0

Az utóbbi hónapokban egyre több jegyüzér bukkant fel a Keleti és a Nyugati pályaudvaron, az illegális árusok azokra a makacs utasokra vadásznak, akik kizárólag az ún. menetjeggyel hajlandóak csak vonatra ülni.

Azért a neppereket se irigyeljük, a féktelen étvágyú világjárók miatt ma már szinte lehetetlen jegyhez jutni, nemrég például összeomlott a Viagogo honlapja, mert felkerült egy egyátszállásos Békéscsaba-Komárom retúr, kerékpárjeggyel.

Vannak olyanok, akik akár több száz kilométert is utaznak, hogy beszerezzék az áhított ritkaságokat.

“Ezt a Bécsig szóló Lehár Eurocity-jegyet két Lady Gaga koncertjegyért sikerült elcserélnem. De ezt nézd… Debrecen-Zalaegerszeg, hallod…, háromátszállásos… Aranyárban volt. Meg is kergettek. De mit tegyek, apám álma volt…”

– mutatta büszkén egy gyűjtő, aki gyorsan keresett egy újabb üzért, mert egyébként salgótarjáni.

A kereslet miatt a feketepiac virágzik, a rendőrség viszont tehetetlen, mivel az utasok a saját testükkel védik meg a jegyneppereket. A nyár folyamán ugyan sikerült elkapni egy árust, akinek tele volt a ballonkabátja QR-kódokkal, illetve előállítottak egy idős urat, mert kért egy diákot Pécsig, de több dolga nem akadt a hatóságnak.

A rendőrség jobb híján felcsúti kisvasútra szóló jegyeket szór szét a pályaudvarokon, hogy tőrbe csalja a jegyüzéreket.

 

Forrás: Kedves OLKT olvasók! Ne vegyétek be ezt! Nem kamu hír persze, hanem ez egy újabb remek, ironikus írás a Hircsárda részéről. Ne keverjük össze a kamu és az irónia fogalmakat! Hasonlókkal találkozhattok itt:http://hircsarda.hu/2019/09/11/jegyuzerek-jelentek-meg-a-fovarosi-vasutallomasokon/