Jelenleg többen szavaznának az ellenzéki közös listára, mint a Fideszre!

Úgy tűnik, hogy a közös lista nem elviszi a szavazókat, hanem összességében még hoz is – így állnak a pártok egy közvéleménykutatás szerint:
A Závecz Research legfrissebb közvéleménykutatása szerint a teljes népességben a megkérdezettek 31 százaléka szavazna a kormánypártra. Továbbra is második helyen van a Demokratikus Koalíció, de ők 11-ről 10 százalékra zsugorodtak. Két százalékkal (7-ről 9-re) erősödött a Jobbik, ezzel felfért a dobogóra.
A Momentum az év végi helyzethez hasonlóan ezúttal is hat százalékon áll, az MSZP viszont egy százalékot rontva ötön, tehát a bejutási küszöb határán van. A magát pártnélkülinek vallók aránya 32 százalék volt.
A közös listás ellenzék érdekes módon összességében nem lemorzsol, hanem hoz szavazókat,
a hat párt összeadott támogatottsága 34 százalék, de a közös listára 38 százalék szavazna. A közös listától 2 százalék ellenzéki szavazó fordul el, őket ellensúlyozza a 6 százaléknyi bizonytalan. Decemberben 41-37 volt a hatpárti ellenzék és a Fidesz–KDNP-listák százalékos támogatottsága, most februárban valamivel szorosabb, 38-36.
A biztos választók körében is kiélezett a verseny, az ellenzéki közös lista 50 százalékon áll, a kormánypártoké 47 százalékon.