Jelentkezett a szervezet, amelynek tagjai füstbombákkal akcióztak az SZFE-nél

Az Identitás Generáció nevű szélsőjobboldali ifjúsági szervezet akciózott hétfő este a Színház- és Filmművészeti Egyetem Vas utcai épületénél.

Az IG aktivistái „Itt nem lesz 1968” feliratú molinót tűztek ki a blokád alá vont egyetem épületére – írja az Index.

Bódi Ábel, a szervezet vezetője Facebook-oldalán azzal indokolta a megmozdulásukat, hogy szerinte a színművészetis hallgatók már nem az egyetemi autonómiáért küzdenek, hanem egy „liberális főállást akarnak kiépíteni Budapesten”.

“Párizsban 1968-ban ugyanez a romboló szellemiség indította el a diáklázadásokat, amelyek káoszba juttatták Franciaországot és aláásták Európa hagyományos értékeit. Itthon nincs helye a ’68-as eszméknek!” – írja Facebook-posztjában Bódi.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem Hallgatói Önkormányzata közösségi oldalán köszönte meg a Vas utca lakóinak türelmét, amiért az ellenállásuk néhanapján zajjal és tömeges megmozdulásokkal jár.

Az SZFE HÖK azonban leszögezte, az esti zavargásért nem ők a felelősek. A színművészetis diákok az ellenaktivistáknak pedig azt üzenték, hogy nincsenek teljesen tisztában 1968 eseményeivel, azt a diáklázadást ugyanis a hatalom végül leverte.

http://www.atv.hu/belfold/20200922-jelentkezett-a-szervezet-amelynek-tagjai-fustbombakkal-akcioztak-az-szfe-nel?fbclid=IwAR3c9us-ooaHv7-xj29QjS4B4XzspSircg952Qfdnwfw9oqpvKtZzr6lTiw