Jó nagy blamázst kapott Orbán Londonban, sőt magyar tüntetők zavarták haza a miniszterelnököt

Magyarország és Nagy-Britannia kapcsolatai abban az időben fejlődtek ki, amikor mindkét ország az Európai Unió tagja volt, ez az időszak azonban elmúlt, a brexit lezajlott, és a feladat most a brexit utáni időszak együttműködési formáinak kialakítása – mondta pénteken Londonban Orbán Viktor, miután kétoldalú megbeszélést folytatott Boris Johnson brit kormányfővel a Downing Street-i miniszterelnöki hivatalban.

A találkozó után a magyar miniszterelnök újságíróknak azt mondta, a Johnsonnal folytatott tárgyaláson mindenekelőtt a magyar–brit kétoldalú együttműködés további menetéről volt szó, de megvitatták a közép-európai, mindenekelőtt a visegrádi országok és Nagy-Britannia további együttműködésének lehetőségeit is.

Orbán Viktor szerint a kétoldalú kapcsolatok két különösen ígéretes területeként került szóba a megbeszélésen az energiaipar és a védelmi ipar – írja az MTI.

Felidézte, hogy a Shell volt az első nem orosz energiaipari cég, amellyel Magyarország hosszú távú gázvásárlási megállapodást kötött.

Frissítés.:

Orbán Viktort az Angliában élő magyarok szó szerint hazazavarták a spontán létrehozott tüntetésen amin kb 100-150 fő vett részt.

Többségük hazaárulónak nevezték, és többen szúrták oda neki, pár hónap és bukni fogsz.

A tüntetés részletes bemutatója később.