Jó nagy rakás szar vagyunk mi Európa terített asztalán

Népszava: Szijjártó Péter visszautasítja, hogy Magyarország inkább Oroszország pártján áll
Batka Zoltán írása változtatás nélkül.:
A kémelhárítás alapja, hogy ne azt nézd, amit valaki mond, hanem amit tesz. És a legjobb kémnek is van egy végzete: egy bizonyos időtáv után elkezd óhatatlanul kirajzolódni, hogy ő pontosan hová is dolgozott.
Nos:
– Magyarország az egyetlen ország, ahol a háború kirobbanása óta nem utasítottak ki orosz ügynököt.
– Nálunk továbbra is üzemel az orosz, titkosszolgálati hátterű Orosz Beruházási Bank, méghozzá légvonalban 200 méterre a Karmelitáktól.
– Szijjártóék csuklás nélkül tudomásul vették, hogy az orosz hírszerzés lényegében belépőnek használta a magyar külügy gépeit a NATO és az EU irányába tartó kémkedéshez.
– A magyar kiberelhárítást 2015 után a Szijjártó-vezette külügy égisze alatt építették le Oroszország érdekeinek megfelelően.
– A magyar külügy SOHA, egyetlen esetben sem tiltakozott Oroszországnál a magyarországi orosz titkosszolgálati aktivitás miatt. Így:
– Nem tiltakoztak, hogy az oroszok nálunk felfegyvereztek és kiképeztek neonácikat. (MNA, Györkös István)
– Nem tiltakoztak, hogy Oroszország Magyarországról beépült az EU-s döntéshozatalba (KGBéla) Az urat később a nyugati társszolgálatok nyomására kiszorították, idehaza lényegében a haja szála sem görbült.
– Szijjártóék még azért sem tiltakoztak, hogy a 2014-es csehországi orosz bombatámadásokban az itteni nagykövetségeken diplomataként akkreditált orosz hírszerzők is részt vettek.
– Szijjártóéknak az sem volt probléma, hogy a Kárpátaljai Kulturális Szövetség irodáját az orosz titkosszolgálat gyújtatta fel, hogy egymásnak uszítsa a magyarokat és az ukránokat. Elképesztő mód a magyar külügy még a mára már egyértelműen orosz titkosszolgálati merényletet is az ukránok nyakába akarta és akarja varrni.
– Szijjártóéknak valahogy nem volt baja azzal sem, hogy az orosz titkosszolgálati hátterű Kis Miklós Szilárd Moszkvában gyakorlatilag egy vízumgyárat rendezett be.
– Magyarország az egyetlen, amely minden esetben megpróbálta az összes szankciót megtorpedózni Oroszországgal szemben.
– A magyar szolgálatok menekítették ki Észak-Macedóniából Putyin ottani kulcsemberét, Gruevszkijt. Azóta is itt védik az urat.
– Magyarország támogatja Putyin másik balkáni kulcsemberét, Dodikot.
– Az effektíve magyar kormányirányítás alatt lévő bank pénzelte a putyinista francia szélsőjobb vezérét, amikor erre már Oroszországnak nem volt esélye.
– Magyarország zsinórba veti be a befolyását Putyin közvetlen embereinek a szankciók alóli mentesítéséhez.
– A magyar kormánymédiában – origo, Magyar Nemzet – gyakorlatilag akadály nélkül ömlik az orosz birodalmi propaganda. Az elvileg nemzetbiztonsági védelem alatt álló MTVA médiumaiba is rendre bejáratosak finoman szólva is sajátos “szakértők”, akik véleményeikben rendre orosz propagandatevékenységet folytatnak.
– A magyar kormányzatnak még az sem jelentett problémát, hogy a magyar honvédelem élére (!) egy, a NATO-val nyíltan ellenséges Oroszországgal üzletelő embert nevezzenek ki.
– A Szijjártó-ellenőrizte hírszerzésnek valahogy az sem tűnt fel, hogy Fideszes vezetőket nyakra-főre behálóztak orosz titkosszolgálatokhoz kötődő figurák, így például egy időben Novák Katalin lett az orosz hátterű “családvédő” nemzetközi mozgalom arca.