Jó reggelt! Kezdjük is a napot egy igencsak érdekes hírrel

Karácsony Gergely csapást mérne a Fideszre Budapesten

0

Bár a kormányzat minden kommunikációs csatornán azt közvetíti, hogy nem tekinti csatatérnek a fővárost, látszódik, hogy nem tudta megemészteni a mai napig Budapest teljes elvesztését. Így ott tart be az új főpolgármesternek, ahol csak tud.

Karácsony Gergely azonban eddig felvette a kesztyűt és a legtöbb esetben sikeresen tudta a budapestiek érdekeit átvinni a kormányzaton. Az egyik ütközési pont a Liget-projekt, ahol is a választási programban Karácsony megígérte annak leállítását, és úgy tűnik, ehhez tartani is akarja magát, a Fővárosi Közgyűlés első ülésén kinyilvánították, hogy nem támogatják azoknak az épületeknek a megépítését, amelyek kivitelezése még nem kezdődött el, különös tekintettel az Új Nemzeti Galériára.

Amennyiben őszinte lenne a szándék Orbánék részéről, hogy nem tekintik harctérnek a fővárost, akkor módosítanák a Liget-projektről szóló kormányhatározatot és a még el nem kezdett épületeket kivennék a kiemelt beruházás elemei közül.

Ám erre a kormány láthatóan egyáltalán nem hajlandó.

Mindezek miatt, a Karácsony Gergely vezette fővárosi önkormányzat változtatási tilalmat rendelne el a Városligetben, mert ez esetben a megjelölt területen a rendelet visszavonásáig új telket alakítani, új építményt létesíteni, meglévőt átalakítani, elbontani, vagy bármilyen változtatás végrehajtani nem szabad.

Mindez inkább politikai üzenetnek tekinthető, megmutatva, hogy a fővárosi vezetés a továbbiakbanis ragaszkodik ahhoz a programhoz, amivel elnyerte a budapestiek bizalmát, ugyanis ez nem tudja megakadályozni a már építési engedéllyel rendelkező épületek megvalósítását.