Jobbik: A diktatúra elleni harc még nem ért véget!

0

A Jobbik Magyarországért Mozgalom hétfő reggel, az összes választáson indulni kívánó párt közül elsőként adta le az európai parlamenti választáson való induláshoz szükséges ajánlásokat, szám szerint 31.000 darabot. A fideszes diktatúra elleni harcunk azonban ezzel még nem ért véget, hanem május 26-ig folytatjuk a Jobbik programját, a Biztonságosabb Európát, Szabad Magyarországot támogató aláírások gyűjtését szerte az országban – mondta el Stummer János a Jobbik országgyűlési képviselője.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom a magyar családok, a magyar munkaerőpiac védelméért dolgozik, mindent megtesz azért, hogy a külföldről, főként Ukrajnából és más keleti országokból érkező gazdasági bevándorlók ne tudják elvenni a magyarok munkáját – mondta a párt alelnöke szombaton Budapesten sajtótájékoztatón.

Stummer János hozzátette: céljaik elérésében fontos szerepet játszik a párt által beterjesztett magyar kvóta törvényjavaslat, amely a tíz embernél többet foglalkoztató magyarországi munkáltatókat kötelezné arra, hogy minden tíz munkavállalójából legalább kilenc rendelkezzen európai uniós állampolgársággal. Az adott cég többi külföldi vendégmunkásánál pedig a törvény kikötné, hogy legalább az alapfokú nyelvvizsga szintjén ismerjék a magyar nyelvet.


Az alelnök szerint “a multinacionális cégek közvetlen vonzáskörzetében rendre tele vannak a munkásszállók ukrán és más nemzetiségű gazdasági bevándorlókkal, konténervárosokat építenek és laktanyákat újítanak fel számukra, ha itt sem tudnak elhelyezkedni, akkor ezek az emberek beköltöznek a korábban a magyar családok által épített, aztán pedig kényszerűségből magukra hagyott családi házakba”.


 A Jobbik alelnöke a sajtótájékoztatón azt üzente a miniszterelnöknek, hogy “saját magára és az országra nézve is végzetes ostobaságot követ el, amikor letagadja a valóságot”.


 A Jobbik szerint körülbelül 86 ezer gazdasági bevándorló él és dolgozik ma Magyarországon. “Ők azok, akikkel a munkáskéz hiányát Orbán Viktor stratégiai partnerei ki akarják küszöbölni, ők azok, akik a magasabb fizetés és a jobb megélhetés reményében külföldre menekült aktív korú népesség, a magyar családapák és családanyák helyén dolgoznak” – fogalmazott az ellenzéki politikus.

olkt.hu/MTI