Jobbik: A Puskás Aréna fényeit kapcsolják le éjszaka, a kórházakban meg kapcsolják fel a fényeket!

0

Lukács László György jobbikos politikus azt a kérdést tette fel fórumozókra hivatkozva, hogy

„büszke-e már a miniszterelnök a világításra?”

Ezzel rámutatva, hogy Magyarország új büszkesége, a Puskás Aréna fényei éjjel-nappal világítanak. A képviselő szerint sokak szerint jobb lenne, ha a stadionban le, a dél-pesti kórházban pedig felkapcsolnák a világítást.

Mert míg a stadion díszkivilágítására költik a pénzt, addig a Jahn Ferenc Kórházat a napokban hat szakorvos hagyta el, mert úgy ítélték meg, hogy nem lehet felelősségteljes munkát végezni a jelenlegi fizetések és leterheltség mellett.

A képviselő meglátása szerint a kútvölgyi tömb költöztetése terén is káosz van.

„Amihez maguk hozzányúlnak ott nem szuperkórház, hanem szuperkáosz lesz”

– vetette a kormány szemére az egészségügy helyzetét Lukács, aki felidézte, hogy miközben a kormány még mindig nem rendezte adósságát a magyar kórházak beszállítói felé, ezzel már a betegellátást is veszélyeztetve, miközben híznak a várólisták, elmaradnak a műtétek és távoznak az orvosok, Kenyában két új kórház és egy vietnámi onkológiai intézet finanszírozására is tudtak pénzt keríteni.

„Az orvosok felmondásával ki tudja, hogyan fog alakulni a sok százezer ember sebészeti ügyeleti ellátása Dél-Pesten. Lesz- e orvos, aki ellátja a beteget az éjszaka közepén? Lesz-e egyáltalán sebészeti ügyelet Pest nagy részén? Vagy csak a lekapcsolt lámpák fogják várni a betegeket, mentőket a kórháznál?”

-tette hozzá.

A hasonlatnál maradva pedig rámutatott, hogy a katasztrofális egészségügyi viszonyok miatt két év alatt egy Puskás Stadionnyi embert veszítünk el, akiknek az élete megmenthető lett volna.

Rétvári Bence KDNP-s államtitkár erre ismét „elmúltnyolcévezett” egyet és elkezdte sorolni az egykori szocialista kormányok egészségügyi intézkedéseit.

A Jahn Ferenc Kórházból távozó orvosok kapcsán elmondta, hogy a kórházban 23 sebész dolgozik, így hat sebész távozása miatt nem fog összeomlani az ellátás, ez csak rémhírterjesztés az ellenzék részéről, akiknek inkább köszönetet kellene mondania az orvosoknak és elismerni a kormány egészségügyért tett erőfeszítéseit.

Az államtitkár azt elfelejtette hozzátenni, hogy hiába dolgozik 23 sebész, ha közülük csak hét láthat el ügyeletet és az említett hat szakorvos éppen ebből a hét főből került ki.