Jobbik: Azonnali hatállyal kezdje meg a kormány a vendéglátósok megsegítését

A magyar vendéglátóhelyek jelentős része önhibáján kívül, rajta kívül álló okok miatt került bajba. Elkeseredett, csőd szélén álló magyar vállalkozók kétségbeesésükben nem tudják, hogy mit tegyenek a túlélés érdekében?
Pénteken az egyik ilyen budapesti étterem is kinyitott, és – szerintük a járványügyi szabályokat betartva – elviteles akciót hirdetett a vásárlóinak. Ha hihetünk a híradásoknak, akkor az üzlethelyiségbe egyszerre csak négy vásárlót engedtek be, ügyeltek a távolságtartásra és a maszkhasználatra, illetve az egyéb védelmi szabályokra is külön táblán hívták fel a vásárlóik figyelmét. Mindezek ellenére – a helyszíni beszámolók és a tudósítások szerint – az étteremhez egy teherautónyi rendőr érkezett, elzavarták a vásárlókat, 60 napra bezáratták az éttermet, de, hogy pontosan mit vétettek, azt nem közölték az étterem tulajdonosaival. A Jobbik értetlenül áll a történtek előtt.
A néppárti Jobbik azonnali és hathatós segítséget követel a magyar vállalkozóknak és munkavállalóknak! A magyar vendéglátás gyakorlatilag romokban hever, eladó és kiadó táblák tömkelege mutatja az egyre jobban begyűrűző ágazati válságot. Ugyanez a kilátástalanság igaz a fitnesztermekre, a rendezvényszervezési üzletágra és még számos szektorra.
A szigorú korlátozásokat szinte csak az Orbán-család érdekeltségei fogják nyereségesen átvészelni a nekik juttatott közpénzmilliárdok miatt. Azok pedig, akikhez egy ilyen forráshiányos válságidőszakban is dőlnek a milliárdok, mint például az Orbán-stróman Mészáros Lőrinc vagy Tiborcz István, vagy éppen a százmilliókkal megküldött Rogán-Gaál Cecília, nos, azok most hatalmasat kaszálnak, hiszen olcsón bevásárolják magukat ötletes, „békeidőben” jól jövedelmező vállalkozásokba. Jó helyen lévő ingatlanokat, éttermeket, bisztrókat, kocsmákat vehetnek meg bagóért, kihasználva a bajba jutott emberek kilátástalanságát.