Jobbik: Egyre több a kórházi fertőzés Magyarországon!

0

A kórházi fertőzések elleni hatékonyabb fellépésre, a megbetegedések számának visszaszorítására szólította fel a kormányzatot hétfői budapesti sajtótájékoztatóján Lukács László György, a Jobbik frakcióvezető-helyettese.

Megállapítható, hogy többen halnak meg kórházi fertőzésekben, mint közlekedési balesetben. Semmelweis országában ez elfogadhatatlan – fogalmazott az ellenzéki politikus.

“Nulladik feladatként” a kórházi fertőzések statisztikáinak nyilvánosságra hozatalát, kutathatóvá tételét említette, mondván, így intézményre, akár osztályra bontott, pontos képet lehet kapni a helyzetről.

Hozzátette: emellett arra is szükség van, hogy minden kórházban legyen elegendő fertőtlenítőszer, egyszerre védve a dolgozókat és a betegeket.

Az ellenzéki főpolgármester-jelöltek közötti előválasztásról szóló kérdésre Lukács László György azt mondta: pártja elfogadja az eredményt, de “Karácsony Gergely nem a Jobbik jelöltje”, ám úgy látják, akkor lehet legyőzni a kormánypárti indulót, ha egyetlen ember száll szembe vele.

 

Via: MTI