Jobbik: Mely fideszesek voltak képesek megfenyegetni halálosan a brüsszeli orgia szervezőjét?

David Manzheley a Blikknek írt arról, hogy nem érzi biztonságban magát.
Azonnali hatállyal visszavonul a nyilvánosságtól David Manzheley, a brüsszeli orgia szervezője (amelyet követően Szájer József volt fideszes EP-képviselőt egy sikertelen menekülési kísérlet után, kábítószerrel a táskájában a belga rendőrség feltartóztatta) – derül ki a férfi Blikknek küldött közleményéből.
Elmondása szerint halálos fenyegetéseket kapott, nem érzi biztonságban magát, és erre a lépésre ösztökélték azok a politikusok is, akiket – állítása szerint – korábban vendégül látott a bulijaikon. – Tiszteletben kell tartanom ezeket a politikusokat, hiszen mindannyian családos emberek, és mélyen rejtegetik nemi identitásukat – írta.
Állítása szerint különösen nagy súllyal esett latba, hogy egy olyan korábbi Fidesz párt tagok és több PiS-es politikus vendégétől is fenyegetést kapott, aki – ahogy a férfi fogalmaz –
„közvetlen kapcsolatban áll a lengyel igazságügyi miniszterrel”.
Manzheley kitért arra is, hogy a „Lengyelországban és Magyarországon” róla felröppent „esetek” valótlanok, és szerinte arra szolgálnak, hogy őt megijesszék és elhallgattassák. – A továbbiakban nem fűzök semmihez kommentárt – zárta közleményét Manzheley.
Ez utóbbival vélhetően arra utalt, hogy – mint arról lapunk is beszámolt – sajtóértesülések szerint David Manzheley egyben egy Lengyelországban csalásért körözött személy is.
Manzheley, a lengyel lapok mellett eleinte a 444-nek is véletlen névegyezésről beszélt és határozottan tagadta, hogy azonos lenne azzal a lengyel férfival, akit ugyanígy hívnak és csalásért köröznek Lengyelországban.

 

Tegnap reggel Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője már feltte a kérdést:

Ki a 9 “bátor”?
“A Szájer botrány egy nagyon fontos tényével kevesen foglalkoznak. A partit szervező azt nyilatkozta, hogy 9 fideszes politikus vett részt eddig a partijain. De kik ők? Folytat-e valaki vizsgálatot ez ügyben a hatóságok részéről? Fontos lenne tudni, és nem azért, mert számítana a szexuális identitásuk, hanem mert most a fülüket-farkukat behúzva reszketnek, hogy kiderül a nevük és ezért zsarolhatóak. A 133 “bátor” között van 9, kitudja milyen pozícióban, ki tudja milyen döntési jogkörrel, akár miniszterek is lehetnek, akik potenciálisan zsarolhatóak és ezért súlyos nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek. Ezt kétféleképpen lehet kivédeni. Vagy az arra felhatalmazással rendelkező hatóságok kiderítik és nyilvánosságra hozzák vagy az érintettek maguktól kiállnak a nyilvánosság elé és vállalják, hogy ők azok. Én abban bízom, hogy a “kilencek bandájában” lesz ennyi bátorság és nem az ereszcsatornát választják. Csak bátran, csak bátran!”
– írta a Jobbik képviselője.