Jobbik: Rétvári Bence hazudott, hogy a pedagógusok többet visznek haza, mikor 5 éve stagnál a bérük!

0

Amikor már a román pedagógus is többet visz haza, mint magyarországi kollégája, akkor ott elfogynak az érvek… marad a kormányzati mellébeszélés – mondta Ander Balázs a Jobbik országgyűlési képviselője a Parlamentben.

A mai napon folytatódott az országgyűlés, ahol a napirend előtti felszólalásában a Jobbik országgyűlési képviselője, Ander Balázs gyalázatosnak nevezte a kormány elmúlt 9 évének oktatáspolitikáját.

A jobboldali konzervatív párt képviselője, Ander Balázs arról beszélt: az Európai Bizottság adatai szerint “igencsak gyalázatosra sikeredett” az elmúlt kilenc év közoktatási mérlege, hiszen míg 2009-ben az alulteljesítő fiatalok aránya nem haladta meg az uniós átlagot, addig ezek a mutatók 2018-ra “brutális zuhanással, iszonyatos mértékben leromlottak”, messze az EU-s átlag alá.

“Egy egész generáció egynegyede funkcionális analfabéta, tökéletes alanya minden egybites propagandának, számító agymosásnak”

– jegyezte meg a jobbikos politikus.

Ander szerint ez nem a diákok vagy a tanárok hibája, hanem a Fidesz kormány által kialakított rendszer “bűne”.

Ander a kormánypárti képviselőkről úgy fogalmazott, hogy míg folyamatosan arról beszélnek, hogy milyen jó eredményeket produkál a hazai oktatás, addig még a saját gyermekeiket is tandíjas magániskolákba íratják.

“A futószalag mellé robotolni, a medencét tisztítani, jachton erotikus szolgáltatást nyújtani, meg majd jó lesz a nép egyszerű gyermeke, ezt gondolhatják önök”

– fogalmazott, hozzátéve, hogy ez a “cselédvilág 2.0”, amiből nem kérnek.

A képviselő azt kérdezte, milyen felelősséget érez a kormány a közoktatás állapota miatt, mit tesz a romló tendenciák megfékezésére, illetve a pedagógusok béremelése érdekében.

Rétvári Bence KDNP-s államtitkár mindezekre úgy reagált, hogy az OECD adatai szerint 2013 és 2017 között nem volt olyan állam, ahol nagyobb mértékben emelkedtek volna a pedagógusbérek, mint Magyarországon.

Kiemelte azt is, hogy az OECD átlaga szerint 13 diák jut egy tanárra, míg Magyarországon 10,5 diákkal foglalkozik egy pedagógus.

Az államtitkár azzal vádolta a képviselőt, hogy lekezelően beszél a tanárokról és átvette azt a “liberális szöveget”, hogy a magyar diák és a magyar teljesítmény a legrosszabb, holott ez nem igaz.

RÉTVÁRI BENCE SZERINT A VILÁG…

Amíg az elitnek méregdrága Avalon magániskola vagy International School of Debrecen, addig a jobbágysorba taszított lakosságnak birkaiskola?” – címmel mondtam el ma napirend előtti felszólalásomat.Az államtitkári válasz ismételten meglehetősen furcsára sikeredett…De mit érdekli a milliárdos “elitet” a közoktatás sorsa! A jobbágysorba taszított gyermekek versenyképes tudás nélkül is jók lesznek a futószalag mellé, medencetisztítónak, vagy éppen a luxusjachtokra erotikus szolgáltatást nyújtani… Cselédvilág 2.0! Amiből mi nem kérünk!És mit érdekli a hatalmat a sanyarú bérekkel nyomorgatott pedagógustársadalom helyzete? A cinikus feleletből kiderül az is.

Gepostet von Ander Balázs am Montag, 28. Oktober 2019

olkt.hu