Joe Biden közölte: Vége a járványnak – A WHO cáfolta, ugyanis a hatodik hullám egyre súlyosabbá válik világszerte

Véget ért a koronavírus-járvány – ezt mondta Joe Biden amerikai elnök egy interjúban. A Politico szerint az elnök kijelentései még a fehér házi dolgozókat is meglepték.

Joe Biden a CBS csatorna 60 minutes nevű műsorának a vendége volt vasárnap este.

A Politico tudósítása szerint az elnök az adásban közölte:

A járványnak vége van.

Kifejtette: még mindig problémát jelent a koronavírus, és még mindig sok tennivalójuk van vele, de pandémiáról szerinte már nem lehet beszélni.

„Láthatják, hogy senki sem visel maszkot, és mindenki egész jó állapotban van. Ezért úgy vélem, hogy most már változik a helyzet”

– fogalmazott Joe Biden.

A POLITICO SZERINT az ELNÖK KIJELENTÉSEI MÉG BIDEN SAJÁT ALÁRENDELTJEIT IS MEGLEPTÉK.

A lapnak ugyanis két fehér házi dolgozó is azt nyilatkozta, hogy az interjú előzetes tervében nem volt benne az, hogy az elnök ilyen kijelentéseket tenne a műsorban.

Szintén a Politico hívta fel a figyelmet arra, hogy Joe Biden kijelentése ellenére a koronavírus még mindig terjed világszerte és az Egyesült Államokban is:

“közlésük szerint az Egyesült Államokban több mint kétmillió új fertőzöttet regisztráltak az utóbbi négy hétben, és még mindig naponta több százan halnak meg koronavírus-fertőzöttként. Amit a WHO is megerősített!”

Mindemellett Joe Biden az interjúban elismerte azt, hogy a járvány miatt „elveszítettek egymillió embert”, és a pandémia pszichésen is jelentős problémákat okozott az amerikaiaknak, szerinte ez jól látható a mindennapokban (az elnök ugyanerről korábban, egy másik interjúban is beszélt már).