Jön a vég – alaptörvény módosítás és “Stop Soros” csomag!

0

Ezt is megéltük ismét!

Az Országgyűlés két napot ülésezik a jövő héten. A képviselők a szerdai zárószavazás előtt hétfőn szólhatnak hozzá utoljára a kormány alaptörvény hetedik módosításáról szóló javaslatához, valamint a “Stop Soros” csomag néven ismert indítványához.

A parlament honlapján elérhető napirendi javaslat szerint az ülés hétfőn 13 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, amit az interpellációk, az azonnali kérdések és a kérdések követnek.

A Ház ezután értékelheti az alaptörvény-módosításhoz, valamint a jogellenes bevándorlással összefüggő előterjesztéshez érkezett módosító javaslatokat, majd a magasházak építésének szabályozásáról szóló törvénymódosításról tartanak általános vitát.

Az Országgyűlés szerdán reggel 9 órakor nemzetközi szerződések tárgyalásával kezdi munkáját, a határozathozatalokat 15 órától tartják. Ekkor dönthetnek az alaptörvény hetedik módosításról, amelynek célja, hogy „védje a nemzeti szuverenitást, és tiltsa idegen népesség Magyarországra telepítését”. Meg ami még éppen a fideszesek eszébe jut. Képviselői indítványra belepakolják például a hajléktalanság megtiltását.

Az alaptörvény hetedik módosítására irányuló eredeti, a kormány – az igazságügyi miniszter Trócsányi László – által benyújtott javaslatáról, továbbá a “Stop Soros” – Pintért Sándor belügyminiszter nevét viselő – jogszabály-csomag parlament előtt lévő, első változatáról ebben a cikkünkben írtunk bővebben.

Az új parlamenti ciklus első ülésén szavazhatnak a “Stop Soros” törvénycsomagról./Kép. iSzolnok.hu
Alaptörvény./Kép. olkt.hu

olkt.hu/168ora.hu