“Joób Márton valóban egy rendes ember…”

0

Joób Márton valóban egy rendes ember, példás családapa, aki vélhetően nem követett volna el többszáz milliós áfacsalást, ha nincs előtte a gyülekezeti példa, a rossz minta, s az Isten tekintélyével előadott hamis tanítás, amelyben Németh Sándor adócsalásra és áfacsalásra buzdítja a fiatal hívő vállalkozókat. Még a gyülekezet teológiai főiskoláján, a közpénzből támogatott Szent Pál Akadémián is ezt tanították a diákoknak. Erről számolnak be azok, akik már eljöttek a Hit Gyülekezetéből. Az is a Hit Gyülekezete tipikus eljárása, hogy a gyülekezethez tartozó vállalkozók nem jelentik be az alkalmazottaikat, sokszor kihasználják őket, és “megspórolják” a közterheket. Ez visszaélés a hívő alkalmazottak kiszolgáltatott helyzetével.

Németh Sándornak van mitől tartania, mert egyelőre nem tudni, hova került az a 250 millió forint, amit áfacsalásból szereztek. A Hit Gyülekezete vidéki gyülekezeti házainak egy része bizonyítottan áfacsalásból épült, már le is ülték azok, akiket Németh Sándor felszabadított arra, hogy ilyen eszközökkel is támogassák “Isten munkáját”. Ha Joób Márton tizedet fizetett az áfacsalásból származó “jövedelme” után, és az a gyakorlatnak megfelelően Németh Sándorhoz jutott, akkor Németh Sándor is részesült az áfacsalásból. Ezt a nyomozóhatóságnak kellene kiderítenie. Mint ahogy azt is, hogy a jelentős anyagi terhekkel épült szegedi gyülekezeti ház hiteltörlesztésébe is került-e a pénzből.

Németh Sándornak van mitől tartania azért is – ha valóban hisz abban, hogy Magyarországon független az igazságszolgáltatás – mert a Fesz lesz című könyv szerzője leleplezte, hogy saját gyülekezetétől ellopta az ATV többségi tulajdonát, mintegy kétmilliárd forint értékű vagyont. Emiatt feljelentést is tett, amelyben a lopás, sikkasztás és hűtlen kezelés mellett adócsalás gyanúját is bejelentette, miután Németh Sándornak nincs legális adózott jövedelme, amely fedezné a látható több milliárd forintos vagyonát.

Forrás: Amerikai Népszava/facebook