Jozef Weidenholzer: Undorítónak nevezte Orbánt, a Fidesz kizárását követelte az Európai Néppárttól!

0

Támadást jelent az európai uniós értékek ellen a magyar kormány kedden benyújtott Stop Soros törvényjavaslat – szögezte le szerdán az Európai Parlament (EP) szociáldemokrata frakciójának alelnöke, és egyúttal a Fidesz kizárására szólította fel az Európai Néppártot (EPP).

Az új törvények értelmében börtönbe zárhatnák azokat, akik azon dolgoznak, hogy Magyarország betartsa alapvető emberi jogi kötelezettségeit.

Ez nem egy távoli diktatúrában történik, hanem az Európai Unió szívében, egy olyan kormány alatt, amely tagja az állítólagosan Európa-párti EPP-nek

– hangsúlyozta közleményében Josef Weidenholzer osztrák politikus.

Manfred Weber néppárti frakcióvezetőnek ki kell dobnia Orbán Viktort és a Fideszt. Amíg ezt nem teszik meg, ők is cinkosok a szemérmetlen magyarországi autoriter elmozdulásban – írta a politikus.

Weidenholzer undorítónak nevezte, hogy a kormány büntetőjogi szankciókkal fenyegeti azokat, akik kiszolgáltatott helyzetben lévő embereket segítenek.

Az osztrák szociáldemokrata politikus szerint a Stop Soros Vlagyimir Putyin orosz elnöknek a civil szféra elleni törvényének mintáját követi,  és nincs helye az Európai Unióban.

 

olkt.hu/ 24.hu