Juhász Péter óriási nagyot robbantott – kitálalt az ellenzékről elég durván!

0

A pár napja megszűnt Együtt volt elnöke Juhász Péter a 444-nek adott interjúban hihetetlen dolgokról rántotta le a leplet. Juhász Péter azt mondta, korántsem akart minden ellenzéki párt kormányváltást. Azt már 2014-ben is tudta, hogy az MSZP-ben vannak fideszes hatások, de hogy az LMP-ben is, csak nemrég derült ki számára. Szerinte a Fidesz a kampányban nem megszólította a népet, hanem félelmet keltett az emberekben, róla pedig szám szerint 800 magánéleti lejárató cikket közöltek. Juhász Péter, a választások után megszűnt Együtt volt pártelnöke interjút adott a 444.hu-nak. Ebben azt mondja, a legnagyobb hiba, amit a kampányban elkövettek, hogy “benézték”, hogy valójában kik akartak kormányváltást Magyarországon. Szerinte nem csak egy kósza hír, hanem a valóság az, hogy

az MSZP-t a Fidesz irányítja és pénzeli, ahogy az is, hogy a Szél Bernadett féle LMP-ben is erős hatása van a Fidesznek, sőt az ő érdekükben politizálnak.

Botka László még ősszel, miniszterelnök-jelöltségről való lemondásakor beszélt arról, hogy téglák vannak az MSZP-ben, azóta ismert ez a szóbeszéd. Juhász Péter szerint ezért sem akart a szocialista párttal közös listán indulni. De

az, hogy az LMP-ben is ilyen hatások vannak, nekem nem volt világos. De ezt maga Hadházy Ákos, az LMP társelnöke mondta.

Juhász Péter nem tagadja, hogy bizonyos értelemben kudarcot vallottak. Azonban szerinte a politizálásban az a fontos, hogy nem az a lényeg, hogy úgy feküdjön, ahogy azt éppen elvárják tőle, az Együttben azt tartották szem előtt, amiben hittek, és minden erejükkel az együttműködést támogatták, ami persze komolyan közrejátszott abban, hogy ilyen rossz eredményt érjenek el.

Értem, hogy ezt bukásnak hívjuk. És valóban az politikai értelemben, emberileg viszont csak mi maradtunk talpon.

Az Együtt volt elnöke a 444 kérdésére azt mondta, az eredmények ellenére nem igaz, hogy Orbán Viktor jobban tudta megszólítani az embereket. Szerinte

Orbán jobban tudta befolyásolni a választókat hatalmi eszközökkel. De ezek az eszközök ugyanazok, mint amiket egy szervezett bűnözői csoport használ.

A 100 milliárd forintos gyűlöletkampány Juhász szerint csak félelmet kelt az emberekben, ezt a módszert a szicíliai maffiáéhoz hasonlította, akik szintén a fenyegetés és a félelemben tartás miatt élveznek nagy támogatottságot, és nem azért, mert jobban megszólítják az embereket.

Juhász Péter azt mondja, a Fidesznél mindent tudtak róla és magánéleti ügyeivel zsarolták. Mint ismert, a politikus gyermekelhelyezési pere, és felesége bántalmazási ügye miatt szerepelt sokat a médiában. De emiatt nem lépett hátra, azt mondta,

engem a lejárató kampány nem visel meg, jól bírom a stresszt. Összeszámoltuk, a kormányközeli médiában összesen 800 cikk született csak erről az ügyemről.

Jövőbeli terveiket illetően Juhász Péter azt mondta: egy terhes múltat és örökséget hoztak a 2014-es összefogásból. Az Együtt egy rossz brand lett olyan értelemben, hogy már nem lehet vele megmozgatni embereket. Fogyott körülöttük a levegő. Egy sokkal szélesebb, tágabb közösséget kell tudni létrehozni, mondta.

Juhász azt mondja,

örülök, hogy ebben a politikai térben nem kell ellenzéki politikusként bent lennem a parlamentben – szánalmas, szégyenletes és undorító lenne.

Örül annak is, hogy nem kell azon sem dilemmáznia, hogy lemondjon-e a mandátumáról vagy sem. Az Együtt 0,6 százalékos eredményt ért el a választáson, emiatt vissza kellett fizetniük a kampányra kapott 150 millió forintos támogatást. Ezt támogatóik segítségével sikeresen megtették, de a pártot a választások után feloszlatták.

 

 

 

 

olkt.hu/444.hu