Juhász Zoli nyílt levele: Nyílt levél az ellenzéki pártelnököknek és Márki-Zay Péternek. Mégis mit képzeltek magatokról? Mit műveltek?

Nyílt levél az ellenzéki pártelnököknek és Márki-Zay Péternek.
Mégis mit képzeltek magatokról? Mit műveltek?
Ez az ocsmány, vállalhatatlan, és lássuk be felelőtlen műsor, amit előadtok, egyszerűen a legbelső félelmeit igazolja ma annak a nyolcszázezer embernek, akik elpártoltak az ellenzéktől. (És teljesen elbizonytalanítja az a másfél milliót, aki még hisz bennetek.)
Mégis, hogy jöttök ti ahhoz, hogy ilyen helyzetbe hozzátok a saját szavazóitokat, és ami a leginkább bántó a saját aktivistáitokat?
Mégis miként érveljünk azoknak, akik évekig mondták nekünk – akik kiálltak mellettetek – hogy az összefogás egy gittegylet, ami szét fog esni a választás után, amint kormányozni kéne. Erre fel a választás után, ami a legdurvább és legkegyetlenebb elruházásunkat jelenti, ti nekiálltok a lehető legaljasabb hiénákként körbe vihogni az ellenzéki értékrend hulláját?
Ma, amikor egyes képviselőjelöltjeitekre a szó legelemibb értelmében az anyagi csőd vár, mert ha a Fidesz úgy dönt, akkor nem lesz se munkájuk, se életük, se koncepciójuk a jövőre, ti nem erőt mutattok, szikár és korrekt egységet, hanem mint óvodások egy macska szarral teli homokozóban, egymás szájába tömitek a sárt.
Undort érzek!
Mikor azt hallom, hogy a Jobbik választói nem jöttek el szavazni, kinyílik a bicska a zsebembe! A Jobbik nélkül – ezt bizton állíthatom – ma fele, harmada ennyi helye sincs az ellenzéknek! A Jobbik aktivistái a belüket kidolgozták.
Tudom! Láttam! A DK és a Jobbik végezte a feladatok dandárját.
Nem kedvelem Jakab Pétert, de az a munka, amit a fasiszta Jobbikkal tett, hogy egy európai értékrendű, konzervatív párt lehessen – egyszerűen emberfeletti! És aki ezt kétségbe vonja, aki azt mondja, hogy a Jobbik gyenge, rossz, alkalmatlan és elvesztette a szavazóbázisát, az baromira hazudik, főleg önmagának.
És ezt én mondom! Aki nem vagyok Jobbikos, de aki rühelli, ha gennyes szarháziak olyasmit állítanak, ami köszönőviszonyban sincs a valósággal!
Az ellenzéki összefogás minden pártja vesztett! MIND!
A DK is!
Könnyű most azt csaholni a fotelkéből, hogy Gyurcsány! Még akkor is, ha most bőven rászolgált és neki is be kellett volna fognia. (Jakabnak meg pláne.)
A mocskos büdös életbe! Gyurcsány nélkül nincs is DK! Tovább megyek! Lehet nincs ma ellenzék!
Lehet Ferit utálni, lenézni, megvetni, anyázni, rugdosni, de a DK-t ma ismerik az egész országban és tetszik, nem tetszik, az aktivistáik végigszopták az elmúlt évet, többségük konkrétan halálig dolgozott a terepen!
(Okkal nem beszélek a többi ellenzéki pártról. Nem fogok mutogatni… )
Baromira nem érdekel ki, hol mit rontott el, mert pontosan tudom, hogy hányszor szóltunk, kértünk, könyörögtünk (ellenzéki jelöltek, párttagok, aktivisták és véleményvezérek) és ti – ellenzéki pártvezérek – hányszor szartátok ezt le nagy ívben!
El lett baszva!
Brutálisan!
A Fidesz nyert!
És ma azt kell mondanom – mert ezt tapasztalom – „tisztelt pártvezetők – hogy megérdemelten!
Mert a Fidesz ugyan átveri az embereket, becsapja, félrevezeti a választókat, híreket hamisít, felépített egy neofasiszta államot az államban…
…de összezárnak!
Nincs semmi, amit tudnék szeretni, vagy tisztelni a Fideszben. Nincs az a pénz, hogy közéjük álljak. De lássuk be, ott nincs ez a mocskolódás, és a belső vitáikat (amik bizony vannak) úgy kezelik, hogy a választói bizalmuk meg ne inogjon! Nem árulják el a gyengeségeiket, nem nyomják fel egymást. Ha van is az kimerül két médiaüzenetben, aztán kussolnak, mert a nagy egész érdekében az egojukat pórázra verik.
Itt állunk ma másfél millióan és azt látjuk, hogy ölre mentek.
Vicsorogtok, marakodtok egy olyan konc felett, ami SEMMIT SEM ÉR.
És nem azt mondjátok, hogy mi a feladat, miként lépjünk tovább, miként világosítsuk fel azokat, akik ma bedőlnek a Fidesznek.
Neeeem!
Ti nekiálltok egymást ekézni. (Kivételt természetesen megint a nők képeznek – Dobrev és Donáth.)
Csak szólok! A mocskos tény az, hogy a Parlament nélkületek is simán el fog működni! Ha soha be nem mentek, akkor is!
Nehéz ezt leírni, de… Tudjátok, hogy mi az üzenetetek? Mit mondotok ma az ellenzéknek? Mit is adtok ma nekünk, másfél millió kétségbeesettnek???
Konkrétan Lófaszt!
Nem bánom, hogy ellenzéki vagyok, nem bánom, hogy konzervatív liberálisnak vallom magam, nem bánom, hogy a Fidesz ellen voltam és vagyok, nem bánom, hogy feltettem rátok az életem, és a családom életét.
Nektek kell ezt bánni!
Nektek kell (kéne) szégyenkezni!
Ugyanis mi egyszerű aktivisták azt adtuk nektek, ami benneteket nem fenyeget!
A létbiztonságunkat!
És ezt ti – „tisztelt ellenzéki vezetők” – épp kidobjátok a szemétdombra, mert nem érünk nektek annyit, hogy véresen, testileg, lelkileg összetörve – DE MÉLTÓSÁGGAL VESZÍTSETEK.
Épp elvesztitek ennek a másfél millió embernek a bizalmát.
És ez ellen – mi – ellenzéki kisemberek, aktivisták, támogatók – semmit sem tehetünk.
Elvisz minket az ár. És Ti semmi kapaszkodót nem adtok.
Helyettetek is szégyenkezem!

 

Juhász Zoli
Ha gondolod megosztod. Ha gondolod anyázhatsz!