Juszt László: Ezt 2016-ban írtam, változott valami?

Magyarországnak idestova 12 éve nincsen miniszterelnöke.

Lehet vadul hangzik amit mondok, de a miniszterelnököt nem arról lehet megismerni, hogy ez van a névkártyájára írva, hanem arról, hogy az országért dolgozik, s esküje szerint cselekedeteit az ország érdekei szabják meg. Márpedig arról, aki a “MINISZTERELNÖK” feliratú irodában ma tevékenykedik arról ez a legnagyobb jóindulattal sem állítható.

Esküjében azt állította: “Az Alkotmányt megtartom és megtartatom.” Hol van az az Alkotmány?

Arra is esküdött: “lelkiismeretesen elvégzem.”

Hogyan egyeztetheti össze a miniszterelnöki feladataival, a lelkiismeretével, hogy több százezer ember nyugdíjra összespórolt háromszáz-ezer milliárd forintját elszórta – például – üres stadionokra?

Hogyan egyeztetheti össze a miniszterelnöki feladataival, hogy több ezer kisembertől, trafikostól elvette a megélhetést?

Hogyan egyeztetheti össze a lelkiismeretével, hogy több százezer családot szakított szét – külföldre kényszerítve az ifjakat a megélhetésért, s magukra hagyatva az időseket, itthon?

Hogyan egyeztetheti össze a feladataival, – és a miniszterelnöki esküjével, amelyben azt ígérte, hogy minden magyarért dolgozik, – hogy miközben az ő lánya évi 15 millióért tanult Svájcban, aközben 500.000 gyereknek idehaza nem jutott elég ennivaló?

Hogyan fér össze a lelkiismeretével, a miniszterelnöki feladataival, hogy az ország államadóssága 2010-ben 21 milliárd volt. Ma 36,6 ezer milliárd.

Nem kell nagy fantázia ahhoz, hogy elképzeljük 20 év múlva Orbán Ráhel a Magyar Idegenforgalom teljhatalmú úrnője, férje – az addigra kigolyózott a Garancsi utódaként – a legnagyobb építési vállalat tulajdonosa lesz.

A fociban oly sikertelen Orbán Gáspár megkapja a teljes magyar sport, inclusive a MOB vezetését és persze tulajdonba az infrastruktúrát.

A következő Orbán-lány, ha az orvosi pálya érdekli, akkor az EKSZ – Elit Kórházak Szövetsége – elnöke és tulajdonosa lesz.

Matolcsynak sem jósolok nagy jövőt, ha a következő Orbán gyerek a bankszakma iránt érdeklődik.

És kizárt dolog, hogy egy ilyen kiterjedt famíliában ne lenne valaki, akit igazán érdekel a művészet. Különös tekintettel a festészetre.

És akkor még nem ejtettünk egyetlen szót sem a családi mellékágakról, a Vitézy-ekről, a két Orbán testvérről, s azok leszármazottairól.

Így tehát nem merész a következtetés: Orbán nem országot vezet, hanem dinasztiát alapított és épít. Rokonokkal, – mostmár másodgenerációs ifjakkal – foglalja el az állami vagyont és a pozíciókat.

Orbán Viktor tehát nem miniszterelnök, hanem dinasztiaépítő. Őt nem az ország és a magyarok sorsa érdekli csak a család gyarapodása.

Ezt 2016-ban írtam. Változott valami?

 

Szerző. Juszt László, újságíró és publicista.