Juszt László: Itt van ez az álkeresztény Rétvári államtitkár

Itt van ez az álkeresztény Rétvári államtitkár, – tényleg mitől lesz valaki államtitkár? – aki most ezzel a mellékelt aprósággal ajándékozott meg minket: “Előbb eresztene muszlim migránsokat a magyarokra Gyurcsány, mint hogy támogatná a keresztény kultúrát.”
Ezzel a mondattal két okból még vitatkozni sem lehet. Az egyik, hogy nincsen semmilyen tény mellékelve. Ez tehát csak egy feltételes mondat. A másik ok éppen az, hogy Rétvári mondta. Egyébként, hogy ki, kit támogat magyarokat, vagy szíreket, arról a napokban olvastam.
“Orbán átadta a Budapest II. kerületében fekvő hajdani Kádár-villa kulcsát II. Efrém Ignác szír ortodox pátriárkának. A magyar kormány a Hungary Helps Program keretében negyedik éve nyújt életmentő segítséget a hitük miatt üldöztetést szenvedő keresztény közösségeknek szerte a világon.”
“A szerte a világon”-ban hogyan, hogy nem, nem fért bele a Dankó utca. A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség menhelye, akiktől a keresztényeket üldöző, Orbán vezette kormány 2010 óta megvonta a támogatást, akik azóta napról-napra tengődve etetik, altatják az utcára került szegényeket.
Hogy van ez Orbán? Hogy van ez Rétvári?