Juszt László: Ki az a hülye ember, aki ezek után engedi magát beoltatni ezekkel a selejtes kínai szerekkel?

Világos legyen: Orbán és „dr. Szíjjártó”, aki felülírta az egészségügyi szabályokat, sok százezer embert csapott be.

 

„Ha bárkinek bármilyen kétsége is lenne, hogy valami nem kerek a Szputnyik és a Sinopharm oltások körül, azoknak most az Orbán kormány bizonyítja be, hogy valóban nincsen rendben a két oltás!”
Ugyanis hiába ígérte meg a bíróság előtt, mégsem adta ki az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) az orosz valamint a kínai koronavírus-vakcina magyarországi engedélyezésének dokumentumait a Transparency Internationalnak.

Az OGYÉI -– amelyet Kasler felügyel – előbb 90 nappal meghosszabbította a kérdésekre adandó válasz határidejét, majd közölte, hogy »ezek az adatok üzleti titkoknak minősülnek«. De hogy minősülhetnek üzleti titoknak azok a minősítések, amelyek alapján több százezer embert oltatott be ez a kormány? Ki döntött? Milyen alapon? Miért? Mennyiért?

Az OGYÉI képviselője az első tárgyaláson egyezségi ajánlattal élt, felajánlva, hogy kiadják a dokumentumokat, ha szüneteltetik a pert. A jogvédők ezt elfogadták, ám az ígért dokumentumok helyett egy újabb levélben az OGYÉI azt közölte, inkább folytatják a pert…

Ez egyfelől pontos beismerése annak, hogy felelőtlen, csak személyes anyagi előnyt jelentő döntést hoztak, – ahogyan annak idején is többen megírtuk – politikai, értsd kormányzati nyomásra. Másfelől viszont senkinek nem tehet szemrehányást Orbán! Hiába folytat most újabb milliárdokért oltásra hívó reklámkampányt! Ki az a hülye, aki ezek után engedi magát beoltatni ezekkel a szerekkel?

Világos legyen: Orbán és »dr. Szíjjártó”«, – aki felülírta az egészségügyi szabályokat és engedélyezte a dokumentáció nélküli forgalomba hozatalt – sok százezer embert csapott be és hagyja őket abban a tévhitben, hogy védettek a vírussal szemben.

A BTK 165. § rendelkezik a foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetésről.

“A büntetőjogi tényállás szerint büntetendő az, aki foglalkozási szabály megszegésével más vagy mások életét, testi épségét vagy egészségét gondatlanságból közvetlen veszélynek teszi ki, vagy testi sértést okoz.”

 

 

 

Nyitókép: Juszt László Facebook-oldala

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.