Juszt László leleplezte az ügynökaktákat?!

Pontosan tudni lehet, hogy a Fidesz miért irtózik az ügynökakták megnyitásától. Miért szavazta le már két tucatszor a parlamentben.

 

Amikor Pokorni Zoltán fideszes polgármester édesapjáról megjelentek az adatok, akkoriban kaptam néhány dossziét egy már akkor is, ma is hivatalban levő igen magas beosztásban működő fideszes – édesapjáról, s annak testvéreiről, – aki abban az időben keményen szállt bele Medgyessy Péterbe.

Találkoztam az illetővel, s elmondtam neki Hofi egyik örökbecsűét:

 

“Gyerekek! Addig kutakodtok, amig elérkeztek a saját szüleitekhez!”

 

Először nem értette.

 

Azután elmeséltem a családja történetét. Elfehéredett.

 

“Ezt most nyilvánosságra akarja hozni?”

 

– kérdezte.

 

Szó sincs róla – mondtam – mert osztom Szerb Antal véleményét:

 

“A történelem minden korszakának vannak előzményei, semmi sem igazán kezdet.”

 

Hibáztam. Látva azt az ocsmány országrombolást, amit ezután véghez vittek, meg kellett volna tenni, hiszen ezek az apáik “érdemei” alapján kerültek az egyetemekre, s azután helyzetbe. Mindez arról jutott az eszembe, amit Hadházy Ákos, független képviselő írt az igazságügyi miniszternek, aki a szülei okán támadta be a DK-s EP-képviselőt Dobrev Klárát:

„Varga miniszternek óvatosabban kellene bánnia az üzenetekkel, ugyanis az ő édesapja is beazonosítható, mint a kommunista rendszer kiszolgálója: a miskolci Varga László III/II-es alhadnagy szállodaigazgató, azaz ún. szigorúan titkos tiszt volt, az aktái szerint aktív és meggyőződéses, kétszer, összesen 8000 forintnyi jutalmat kapott.”

 

Tudomásul kellene venni, hogy a legnehezebb dolog a világon, megjósolni a múltat. S ennek szellemében végre megnyitni az aktákat.

 

De rögtön!